Az idén 10 éves Jobbik IT reagált Kósa szavaira, aki szerint nincsenek ellenzéki ifjúsági tagozatok

kósa, kósa lajos
Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az M35 autópálya Debrecen-Józsa és a 354. számú főút csomópontjának építése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Debrecen határában 2021. július 23-án.
Fotó: MTI/Balázs Attila

Sajtóközleményben reagált a Jobbik Ifjúsági Tagozata a Fidesz alelnökének, Kósa Lajos kijelentésére, aki a Fidelitas XVIII. Tisztújító kongresszusán felszólalva azt mondta, nem léteznek ellenzéki ifjúsági szervezetek, mert "nem tudni hol vannak a székházaik". 

A "Mr. 20%" becenevet már 2011-ben kiérdemlő Kósa szavaira reagálva a Jobbik IT Facebook oldalán azt írja,

bár ismerik a fideszes hozzáállást, hogy magukon és a saját érdekkörükön kívül más nem létezik, és akkor lennének a legboldogabbak, ha ez igaz is lenne, de jeleznénk kedves Lajosnak, hogy éppen idén van a Jobbik Ifjúsági Tagozat fennállásának tizedik évfordulója.

A szervezet kiemelte,

"nekünk nincsenek székházaink, diákmunkásaink, fizetett aktivistáink, ellenben a Fideszhez köthető vállalkozók gyerekeivel, unokáival kitömött Fidelitasnak. Nekünk bátor aktivistáink vannak."

"Olyan fiatalok, akik önként hajlandóak tenni azért, hogy 11 év kormányzás után leválthassuk azt a kormányt és ifjúsági szervezeteit, akik kommunistákat bújtatva nem hajlandóak nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, egyedüliként több bevándorlót telepítettek be Magyarországra, mint Soros György, elvették a magánnyugdíj megtakarításokat, a lakáskasszát beszántották és akik a fiatalok jövőjét ellopva az országba érkező uniós forrásokat arra használják, hogy „Mr 20%” anyukájának is előbb legyen sertéstelepe, mint bárki másnak Magyarországon" - zárul a közlemény.