Egy magyar cég még jutalmat is ad az oltakozásért

Egy magyar cég még jutalmat is ad az oltakozásért

Pénzbeli jutalommal is ösztönzi a dunaföldvári Pannonia Bio a koronavírus elleni védőoltást felvevő munkavállalóit – írja egy hozzájuk eljuttatott belső levél alapján a Portfolió. A cég tehát nemcsak él a kormányrendelet adta oltáselőírási lehetőséggel, hanem még jutalmazza is azokat az alkalmazottakat, akik a védőoltást beadatják magukat.

Kormányinfó: újra itt a maszkkorszak, a munkaadók előírhatják az oltást

Három járványügyi szigorítást jelentett be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Egyrészt a munkaadók szervezeteinek javaslatára lehetőséget adnak a munkaadóknak, hogy az oltást kötelezővé tegyék a munkavállalóik számára. A miniszter hozzátette, az állam mint munkaadó kötelezővé fogja tenni a saját intézményeiben, illetve az önkormányzati cégek esetében a polgármester hatásköre lesz ennek eldöntése.

A levélben Pavel Kudriavtcev cégvezető azt írja, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A cég nettó 175-175 ezer forintot fizet az első, majd az előírt időn belül beadott második dózis után is, illetve nettó 360 ezer forintot adnak az emlékeztető oltás felvételéért is. (A kifizetett bónusz maximuma 360 ezer forint.) Az utalás feltétele a bemutatott oltási igazolás.

Ugyanakkor azokat, akik január 1-jéig nem veszik fel a védőoltást, fizetés nélküli szabadságra küldik. A rendelkezések alól mentesülnek azok, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.