Brutális garázdaság - Mankóval verekedtek a kofák a kecskeméti piacon

Brutális garázdaság - Mankóval verekedtek a kofák a kecskeméti piacon

Fa lécekkel és egy fémből készült mankóval estek egymásnak a kofák vasárnap a kecskeméti piacon - írta a rendőrség honlapja a hétfői napon.

A közlemény szerint a felek közötti vita még szombaton kezdődött, mivel a későbbi gyanúsítottak szerették volna megszerezni azokat a helyeket a piacon, ahol a sértettek már évek óta árusítottak. Az összetűzésnek a rendőrség véget vetett, azonban a békesség csak ideig-óráig tartott.

Vasárnap a 18 éves kerekegyházi lakos és 33 éves román társa ismét elfoglalták megszokott helyüket a piacon, amikor odament hozzájuk két román és egy kerekegyházi illetőségű férfi azért, hogy az előző napi konfliktust megbeszéljék.

A békésnek induló párbeszéd azonban ismét vitába csapott át, és a három főből álló társaság – többek között fa lécekkel és egy fémből készült mankóval – ütlegelni kezdte az ellenérdekű feleket.

Az egyik, illetve a másik oldalon is többen bekapcsolódtak a verekedésbe, amelyet a kecskeméti járőrök szakítottak meg. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az eset során heten megsérültek. A tettlegesség elől két nő és férfi kísérőjük egy furgon vezetőfülkéjébe menekült a garázdák elől, akik mérgükben a jármű szélvédőjét is betörték.

A hatóságok öt férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgattak ki. Közülük egy 40 és egy 49 éves román, valamint egy 38 éves kerekegyházi férfit bűnügyi őrizetbe vettek.