Kásler tisztázta, hogy a pálinka nem véd a koronavírus ellen, ami Orbán szerint "alapvető élelmiszer"

Kásler tisztázta, hogy a pálinka nem véd a koronavírus ellen, ami Orbán szerint "alapvető élelmiszer"

Az oltási akcióhétről, a koronavírus kezelésének legújabb eljárásrendjéről, az oltással kapcsolatos tévhitekről is beszélt Kásler Miklós az Életközelben című műsorban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, tévhit, hogy a megbetegedés után van annyi ellenanyag az ember szervezetében, hogy ne kelljen felvennie az oltást. Ennek oka, hogy az ellenanyag termelése csak az immunitásnak egyik összetevője, a másik a sejtes immunitás. 

A pálinka nem véd a koronavírus ellen

- hangsúlyozta Kásler, aki szerint tévhit, hogy a rendszeresen és megfelelő mértékben fogyasztott alkohol megvéd a vírustól. Kásler Miklós szerint ez a félreértés azon alapul, hogy az alkoholban lévő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják. De ez nem igaz a koronavírusra.

A pálinkának egészen más szerepe van az ember életében

− tette hozzá.

Mint megírtuk, tavaly novemberben a Parlamentben azzal szembesítették a miniszterelnököt, hogy miközben az otthon főzött pálinka adómentességéért a falig elment a kormány, addig 27 százalékos áfával sújtják az alapvető élelmiszereket, mire válaszában

Orbán Viktor azt mondta, az ő fölfogása szerint alapvető élelmiszernek minősül a pálinka.

A Jobbik felállva emlékezett meg a járvány áldozatairól, Orbán szerint a pálinka alapvető élelmiszer

Mivel most a kormányfő bent volt a Parlamentben, az ellenzéki képviselők azonnali kérdésekkel fordulhattak Orbán Viktorhoz, így-egy két dolgot ismételten megtudhattunk hazánk működéséről „Kérem, miniszterelnök úr, Ön megőrült. Ön megőrült!" - kezdte felszólalását Jakab Péter, azonban Kövér László házelnök egyből figyelmeztette, de végül nem vonta meg a szót tőle, a Jobbik elnöke pedig megígérte: nem fog senkit lebüdösbunkózni.