Horn: „Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért”

Horn: „Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért”

Horn Gábor szerint egyre jobban érződik a főváros-ellenes politika. A Republikon Alapítvány elnöke az ATV-ben úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP kormány az utóbbi időben csak akkor volt hajlandó meghátrálni, ha hatalmas ellenállással találta szemben magát. 

Az látszik most már az elmúlt 11 év alatt, hogy Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért

- mondta Horn Gábor, aki szerint ezt támaszthatja alá, hogy a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodás aláírása után, hétfő délután megérkezett a 12 milliárd forint a Főváros számlájára.

A főváros esetében ez a BKV leállításának fenyegetése volt, valamint az atlétikai vb megvétózása, amire szintén nem került sor. A Fudan Egyetemről szóló népszavazásra csak a választások után kerülhet sor az elnök szerint. A stadionépítés is egy presztízs-beruházás, a főváros viszont kompromisszumra kényszerült

 - tette hozzá Horn Gábor.

A Republikon Alapítvány elnöke szerint egyre jobban érezhető a főváros-ellenes politika, azonban, ha valaki teljesen elveszíti az ország szívének támogatását, akkor nem lehet megnyerni a támogatásokat, pont úgy, ahogyan kiemelik, hogy vidék nélkül sem lehet ezt megtenni.

Lázár János kijelentése is - a budapestiek „kibicskázzák” a dél-alföldiek, Palkovics László zsebéből a pénzt, és nem lehet mindig csak Budapestre költeni - pont a magyar közállapot borzalmasságát támasztja alá, mint ahogy az is, hogy Lázárnak eszébe sem jutott meghívni a szegedi és hódmezővásárhelyi polgármestereket a tram-train átadására

- hangsúlyozta Horn Gábor.