Völner Pál lemondott a Mahosz éléről

Völner Pál lemondott a Mahosz éléről

Már nem Völner Pál a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) elnöke, ugyanis a korrupciógyanúba keveredett fideszes politikus nemcsak igazságügyi államtitkár posztjáról mondott le, hanem a Mahosz éléről is távozott - tudta meg a 444.hu szövetségi forrástól.

Erre nem a Mahosz kérte, Völner önszántából nyújtotta be írásban a lemondását. A lap úgy tudja nem sietik el az új elnök megválasztását, mert körültekintően szeretnének eljárni. A korrupcióba keveredett politikus ügye miatt azon is elgondolkodott a szövetség, hogy a jövőben ne politikus, hanem szakmabeli legyen az elnökük.

Völner 2015-től, vagyis hat évig töltötte be a társadalmi elnök pozícióját, így fizetést nem kapott. Feladatkörét képezték például a hajós bálok megnyitása, de leginkább lobbizási erejében bíztak, hiszen Völner volt közlekedési államtitkár is korábban.

A mentelmi jogát kedden el is vesztő, szerdán gyanúsítottként kihallgatott Völner elleni fő gyanú, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar (MBVK) jelenleg őrizetben lévő elnökével, Schadl Györggyel együtt pénzért cserébe legalább hét végrehajtói pályázat eredményét befolyásolhatta, ezekért Völner jó 83 millió, Schadl pedig több mint 800 milliós kenőpénzt kaphatott, de az ügyészség további korrupciógyanús eseteket is köt hozzájuk.