Völner Pál csak a bizonyítékok megtekintése után hajlandó vallomást tenni

Völner Pál csak a bizonyítékok megtekintése után hajlandó vallomást tenni

"Tekintettel arra, hogy az Országgyűlés a képviselő úr mentelmi jogát felfüggesztette, így nem volt akadálya, hogy gyanúsítottként őt meghallgassák. Ez a törvényes keretek között meg is történt. A gyanúsítás ellen panasszal éltünk, és kértük az ügyészséget, hogy bocsássa rendelkezésünkre azokat az állítólagos bizonyítékokat, amelyek igazolják a gyanút. A védencünknek az az álláspontja, hogy ártatlan és semmilyen bűncselekményt nem követett el" - szemlézte a Népszava Völner Pál ügyvédjének Inforádiónak adott nyilatkozatát.

Varga István azt is kiemelte, hogy Varga Judit lemondott helyettese tagadja, hogy bárkitől is elfogadott volna kenőpénzt. A Völnernél szerdán tartott házkutatásról elmondta, hogy ez hozzátartozik a szokásos protokollhoz, szerinte az ügyészség törvényesen járt el.

Úgy tűnik, pályázatokat és engedélyeket is lehetett venni Völneren keresztül

Több kormányzati szereplőről is terjedtek már olyan pletykák, hogy náluk lehet „törvényeket venni", és bár ezek általában megmaradnak a konkrétumok nélküli híresztelések szintjén, Völner Pál államtitkár esetében ehhez kísértetiesen hasonló körülményekről számolt be a hvg.hu a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló határozattervezet alapján.

Völnerrel jelenleg arra várnak, hogy megkapják a bizonyítékokat:

Ezeket áttanulmányozzuk, és utána tehetünk majd részletes vallomást. Most is tett egy vallomást, megpanaszolta a gyanúsítást, ezt kivizsgálják, és vagy elutasítják, vagy nem. Ezt követően kerül sor az iratok áttekintésére, hogy mi van a tarsolyban, és ez után fog az ügyfelem nyilatkozni

- tette hozzá Varga.