Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Fradi edzője

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Fradi edzője

A Ferencvárosi Torna Club hétfőn honlapján jelentette be, hogy az 58 éves orosz Sztanyiszlav Csercseszovot nevezték ki a férfi futballcsapat vezetőedzőjévé. A szakember legutóbb hazája válogatottjának élén dolgozott, az FTC keretével pedig a téli szünet után kezdi meg a munkát.

Csercseszov játékosként a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva kapusa volt, majd idegenlégiósként az osztrák FC Tirolban is védett. Összesen 49 alkalommal szerepelt a szovjet, a szovjet utódállamokat tömörítő FÁK, majd az orosz válogatottban. A játékoskarrierje végén Tirolban letelepedő Csercseszov osztrák csapatokat követően orosz élvonalbeli csapatoknál, a Szocsinál, a Tyerek Groznijnál, a Permnél és a Dinamo Moszkvánál vállalt munkát. Mielőtt az orosz válogatott kapitánya lett, a Legia Varsónál dolgozott, utóbbinál többek között a magyar válogatott Nikolics Nemanja is a játékosa volt. Öt évig volt szövetségi kapitány, az idei Eb után mondott le.

Mint ismert, a Ferencváros egy hete jelentette be, hogy megvált a csapatot június eleje óta irányító Peter Stögertől, helyére megbízott edzőként Máté Csabát nevezték ki, szombaton aztán maga nyilatkozta a Honvéd után meccset követően, hogy szerinte Csercseszov lesz az új edző.