Itt a jövő heti időjárás, szilveszterkor akár 16 fok is lehet

Itt a jövő heti időjárás, szilveszterkor akár 16 fok is lehet

Folytatódik a télies időjárás, többfelé lehetnek mínuszok és helyenként további ónos eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzéséből.

Ezzel együtt erősödik a nappali felmelegedés, a következő hétvégén néhol 15 Celsius-foknál is melegebb lehet.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul, de a vastag hóval és vékonyabb felhőtakaróval borított északkeleti tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. Az ónos eső veszélye miatt hétfőre is az ország nagy részére adtak ki első-, másodfokú figyelmeztetést, sőt két megyére (Békés és Csongrád-Csanád) a legmagasabb, harmadfokút.

Kedden a minimumok általában mínusz 6 és 0 fok között alakulnak, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon mínusz 10 fok körüli értékeket is mérhetnek a hajnali órákban. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szerda reggelre nagy területen képződhet köd. Hajnalban mínusz 5 és plusz 3, napközben plusz 1 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz hidegebb az idő.

Csütörtökön a minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximum plusz 3 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Pénteken, szilveszter napján a Dunántúlon a nap is kisüthet, ugyanakkor a keleti országrészben hosszabb ideig borult maradhat az ég. Elszórtan előfordulhat eső, a nap második felében csökken a csapadék esélye. Hajnalban 0 és plusz 9, kora délután plusz 5 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szombaton, újév napjára virradóra többfelé képződhet köd. Napközben nagyobb eséllyel északkeleten helyenként előfordulhat eső, záporeső. A minimumok 0 és plusz 7, a maximumok 5 és 15 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is nagy területen képződhet köd, amely napközben többfelé tartósan is megmaradhat. Napos és felhős területek tehát egyaránt lehetnek, számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 9 fok között valószínű.