A Mészáros-gyerekek cége nyert el egy több mint 2 milliárdos beruházást

A Mészáros-gyerekek cége nyert el egy több mint 2 milliárdos beruházást

A hvg.hu írta meg, hogy Mészáros Lőrinc gyerekei, Beatrix, Ágnes és ifjabb Lőrinc közös cége a Fejér Tervező nyerte a Józsefvárosban megvalósítandó egyetemi biotechnológiai science-park tervezési munkáit. Nem egyedül látnak neki: a Fejér Tervező társa a munkákban a Céh Tervező lesz.

Mészárosék még decemberben elnyerték a megbízást, de csak kedden jelent meg róla a hirdetmény az EU-s közbeszerzési értesítőben.

A tendert a tudományos központ egyik gazdájaként a Semmelweis Egyetem írta ki, az eljárás nyílt volt, de csak egyetlen pályázó akadt rá: a Mészáros-gyerekek Fejér-B.Á.L. Zrt.-jének tulajdonában álló Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. és a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. duója.

A science-park tervezése és megvalósítása egy ideje húzódik már, és a projekt menet közben meg is drágult: eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülték a tervezési csomag árát, de a két cég végül 2,2 milliárdért dolgozhat.

A hvg.hu felidézi, hogy a Mészáros-családban nemcsak a gyerekeknek termett bő közbeszerzést a tavalyi év vége: az apa egy építőipari vállalkozása konzorciumi partnerként 3,9 milliárd forintért folytathatja a megkezdett munkát az Új Néprajzi Múzeumban. A Céh Zrt. egy nagy gurítása tavalyról pedig még áprilisi: akkor derült ki, hogy ők intézik a mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri munkákat a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttesének rekonstrukciója második üteménél, 1,25 milliárd forintért.