Eriksen már arról álmodozik, hogy pályára lép a világbajnokságon

Eriksen már arról álmodozik, hogy pályára lép a világbajnokságon

Először adott interjút a múlt nyári, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon történt szívleállása óta Christian Eriksen, a dán válogatott középpályása, akinek az az álma, hogy pályára lépjen az év végén Katarban sorra kerülő világbajnokságon.

Mint ismert, a 29 éves játékos június 12-én, Koppenhágában, a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét.

"Hihetetlen volt, hogy milyen sok ember fejezte ki jókívánságát és küldött nekem virágot. Sokakat megérintett, ami velem történt, és ezt meg akarták mutatni nekem és a családomnak. Ez boldoggá tesz"

- nyilatkozta Eriksen a dán DR1 televíziónak.

A játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

"Furcsa volt. Sosem gondoltam volna, hogy az emberek virágokat fognak küldeni csupán azért, mert öt percig halott voltam"

- fogalmazott a 109-szeres válogatott játékos.

Eriksen köszönetet mondott mindenkinek, aki üzenetet küldött neki, kifejezte aggodalmát, vagy érdeklődött az állapota iránt.

"Rendkívüli volt, és nagyon sokat segített, hogy ilyen sokan együttéreztek velem. Még mindig kapok üzeneteket, és ezt szeretném mindenkinek megköszönni"

- mondta a középpályás, aki kitért rá, az az álma, hogy az idei vb-n játszhasson a dán válogatottban.

"Jó erőben vagyok és bízom abban, hogy pályára léphetek a vb-n, ez a célom. Hogy kerettag leszek-e, vagy sem, az már egy másik kérdés, de egyfolytában csak az jár a fejemben, hogy visszatérjek"

- jelentette ki, és hozzátette, játékával igyekszik majd bizonyítani, hogy újra formában van.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Eriksennek az Internazionaléval fel kellett bontania a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmusszabályozót ültettek be. Arról egyelőre nincs információ, hogy hol folytatja pályafutását, de nevelőegyesületének, az Odensének a december eleji bejelentése szerint egyéni edzéseket végez a klubnál. Sajtóinformációk szerint viszont Eriksen az elmúlt hetekben a svájci harmadosztályban szereplő Chiassónál edzett.