Így kell kezdeni az újévet: a felcsúti csapat kapott 1 milliárd TAO-pénzt

Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Felcsút, PAncho Aréna,
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke (k) a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én.
MTI Fotó: Beliczay László

Nincs megállás a Puskás Akadémia FC számára, nemrégiben egy videót töltöttek fel, "Belaktuk" Marbellát címmel, mely tudatja a szurkolókkal, hogy Mészáros Lőrinc favorit csapata megvetette lábát Dél-Spanyolországban, ahol már javában készülnek a tavaszi szezonra egy edzőtábor keretében.

A másik örömhírt a 444.hu szúrta ki a a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány dokumentumai között: a 2021/2022-es szezonra is befut egymilliárd forint közpénz Felcsútra TAO-támogatás (társaságiadó-kedvezmény) formájában. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis elbírálta és jóváhagyta a csapat két sportfejlesztési programját: személyi jellegű ráfordításokra és tárgyi eszközök beszerzésére 627 millió forint támogatást használhatnak fel, míg ingatlanos fejlesztésekre 443 millió forint fordítható - írja a lap.

Azt is megemlítik, hogy ebből a támogatásból az alábbiak szerint alakulnak az egyes alkalmazottak bérei:

  • a sofőr és a szakács havi bruttó 350 ezret,
  • egy újságíró bruttó 300 ezret,
  • a pályakarbantartó bruttó 250 ezret,
  • a takarítók bruttó 210 ezret kaphatnak havonta.

Reméljük Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel még nem költöztek haza Spanyolországból, ugyanis most esélyük nyílhat arra, hogy betekintést nyerjenek egy legendás futbalklub felkészülésébe.