Kevesebb táppénzt ad az Ikea az oltatlanul karanténba kerülő dolgozóinak

ikea
Zászlók lobognak az IKEA könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott, multinacionális kiskereskedelmi üzlethálózat fővárosi Örs vezér téri áruháza előtt. Az IKEA nevet az alapítója adta, a nevének és lakóhelyének kezdőbetűiből: Ingvar Kamprad, E
Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Kevesebb táppénzt fizet az Ikea e héttől kezdve azon oltatlan dolgozóinak, akiknek a koronavírus miatt karanténba kell vonulniuk Nagy-Britanniában - írja a 444.hu a BBC nyomán.

A vállalat elismerte, hogy a táppénzcsökkentés megosztó téma volt, de a változó körülmények miatt új szabályokat kellett hozniuk, mivel az utóbbi időszakban a cégnek egyre több pénzt kellett kifizetnie a kieső munkaerő után.

Az Ikea közölte azt is, hogy a teljesen beoltott dolgozók teljes fizetést kapnak a karantén alatt. Így Nagy-Britanniában az Ikea karanténba vonuló, oltatlan dolgozói csak a táppénz minimumát, azaz heti 96,35 fontot kapnak, miközben az átlagfizetés 400-450 font között mozog - mutat rá a lap.

Az angliai szabályok értelmében annak, aki már legalább két oltást kapott, nem kell karanténba vonulnia, ha fertőzött személlyel került kapcsolatba. Ám ez esetben is izolálniuk kell magukat az oltatlanoknak.

Korábban egyébként a bútoróriásnak még azzal is problémája volt, hogy túl sok vásárló érkezett hozzájuk, illetve a globális logisztikai ellátás is akadozott, így kénytelenek voltak szűkíteni a termékkínálatukon.