Karácsonyfa miatt ütött ki tűz egy zalaegerszegi társasházban

tűz, forró, láng
Illusztráció
Pexels

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kósi Zsolt elmondta: a Rákóczi Ferenc utcában található társasház egyik harmadik emeleti lakásában gyulladt ki egy karácsonyfa. A tűzzel érintett ingatlan két lakóját a mentők elszállították megfigyelésre.

A tűzoltók az épület 18 lakásából 37 embert menekítettek ki az oltás és az utómunkálatok idejére. A hideg miatt a lakók egy része az alig egy saroknyira lévő tűzoltóság épületében tudott melegedni.

A katasztrófavédelem honlapján felhívják a figyelmet, hogy a felügyelet nélkül hagyott gyertya, mécses – ide értve az adventi, karácsonyi koszorú és fenyőfa baleseteket is – a lakástüzek tipikus keletkezési okainak egyike. Ajánlásuk szerint a meggyújtott gyertyát, mécsest ne hagyjuk magára még rövid időre sem. Az adventi koszorúkon és fenyőfákon meggyújtott gyertyák még felügyelet mellett is veszélyt hordoznak magukban, az idő múlásával és a növényi részek száradásával pedig ez a veszély hatványozódik – írják.