Jakab Péter Orbán kézlevágásáról: Szent László likes this

Jakab Péter
Harmati András - Alfahír

Szokásos módon, Facebook-bejegyzésben reagált Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Az ellenzéki honatya a közmédia riportere helyett felteszi a kérdést, hogy

amikor 5 milliárd forint értékben semmisített meg a kormány PCR teszteket, mondván, mindjárt lejár, miért nem lehetett odaadni a magyar embereknek, ingyen?

Az ellenzéki politikus emlékeztet, ahhoz, hogy oltatlan honfitársaink is kaphassanak egészségügyi ellátást, ahhoz ezt a mennyiséget ingyen, 20 ezer forint kifizettetése nélkül is fel lehetett volna használni.

Orbánnak nem Magyarország az első, hanem a pénz

– véli az ellenzéki politikus.

A hatósági árakkal kapcsolatban Jakab ugyancsak kritikával illeti a miniszterelnököt. Ugyanis – fejti ki – itthon a boltos védi meg a magyarokat az inflációról, aki lemond a haszna egy részéről.

Lengyelországban a kormány mond le a haszna egy részéről. Ott elengedik az alapvető élelmiszerek adóját. Nálunk ilyen nincs

– hangsúlyozza, emlékeztetve Orbánt, hogy a lengyel kormány nullára csökkentette az alapvető élelmiszerek, valamint 8 százalékra mérsékelte az üzemanyag és a földgáz áfáját.

Arról, hogy jelenleg magasabb a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér, Jakab úgy vélekedik, a kormány csak „visszamutogatni” tud, amit az ellenzéki pártelnök azzal tromfolt meg, hogy menjünk vissza 2001-ig, amikor

Orbán még azt mondta, hogy több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak.

Ma meg azt, ha ilyet mondana, levágná a kezét. Szent László likes this

– zárja posztját az ellenzéki politikus.

A kormányfővel készült közmédiás beszélgetésről itt számoltunk be:

Orbán inkább levágná a kezét, mint hogy beleírja a (nem létező) kormányprogramba, hogy bevándorlóország vagyunk

Orbán Viktor kormányfő elismerte, „mindig mindent lehet jobban csinálni, (...) ez adja a létjogosultságát a mindenkori ellenzéknek", azonban úgy véli, az Egységben Magyarországért politikusai most túl messzire mennek. Mint a járványkezelést kritizáló megszólalásokra reagálva fogalmazott, „nem szabad úgy képviselni a rész érdekét, hogy az egész, a nemzet, az ország, a népesség érdekei sérüljenek".