Felvidéki magyar politikusokkal tárgyalt Brenner Koloman

Felvidéki magyar politikusokkal tárgyalt Brenner Koloman

A Fidesz ténykedése nem segíti, csak szavazógépeknek tekintik a határon túli magyarokat

- írta Facebook oldalán Brenner Koloman, miután Pozsonyban találkozott Grendel Gábor magyar nemzetiségű parlamenti alelnökkel.

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz exportálják azt a hűbéri felfogást, mellyel Magyarországot is leigázták és amely szerint aki nem ért egyet velük vagy az aktuális kegyeltjeikkel, az nem a nemzet része.

Mindeközben pedig Romániában például magyarellenes politikai erőkkel paroláznak, hogy aztán még egy szélsőséges, populista pártcsalád létrehozásának kísérlete is kudarcba fulladjon.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Brenner Koloman szerint szomorú látni, amikor határon túli magyar politikai és közéleti vezetők beszállnak abba a fideszes kórusba, mely az egységes ellenzéket becsmérli és azt állítják, hogy csak a közelgő országgyűlési választások miatt kezdték el keresni velük a kapcsolatot ellenzéki politikusok. 

Több ellenzéki politikushoz hasonlóan én is tapasztaltam, hogy megkereséseimet gyakran válaszra se méltatják határon túli kollégáim, pedig a nemzet egységének ügye nem pártpolitikai kérdés és szerencsére jó példa is van a párbeszédre. Ennek szellemében találkoztam Pozsonyban Grendel Gáborral és a felvidéki Magyar Fórum vezetőivel is

- mondta Brenner Koloman hangsúlyozva, hogy az április 3-án felálló nemzeti egységkormány nemzetpolitikai elképzelései szerint támogatni akarjuk továbbra is a magyar nemzeti közösségeket, de nem Budapestről akarjuk megmondani, milyen politikát folytassanak.