Gyöngyösi: nem kérünk a Fideszből, amely politikailag és gazdaságilag Putyin hatalmát szolgálja

Gyöngyösi: nem kérünk a Fideszből, amely politikailag és gazdaságilag Putyin hatalmát szolgálja

"Orbán barátja, Putyin ma reggel lerohanta Ukrajnát. Mi, magyarok tudjuk, hogy milyen reggel orosz fegyverek zajára ébredni" - írja Facebook oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője.

A magyar néppárt képviselője kifejtette, ezt "átéltük párszor a történelmünk során, és nem kérünk belőle!"

"Ahogyan nem kérünk a Fideszből sem, amely politikailag és gazdaságilag Putyin hatalmát szolgálja, veszélyeztetve nem csak a békét, de a szuverén Magyarországot is"

- fogalmazott.

A horvátok, románok és a csehek is elítélték a "barbár" orosz támadást, Orbán Viktor viszont továbbra is hallgat

Egyre több európai ország vezetője ítéli el az orosz támadást Ukrajna ellen, és most már a régiónkból is. Andrej Plenkovic horvát kormányfő például a katonai támadások azonnali leállítására szólította fel Oroszországot. A kormányfő Twitter-bejegyzésében azt írta: "határozottan elítéljük Oroszország agresszióját és Ukrajna elleni invázióját. Ez az indokolatlan támadás Ukrajna szuverenitása és a nemzetközi jog durva megsértése".

Gyöngyösi felhívta arra is a figyelmet, hogy

Orbán immár nem csak Putyin trójai falova, de a hazánkra leselkedő legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat is.

A jobbikos politikus bejegyzése végén deklarálta Ukrajna, valamint Európa melletti kiállását.

Már ukrán halálos áldozatokról és sebesültekről is hírt adtak az orosz invázió nyomán

Az ukrán rendőrség alapján a BBC arról számolt be, hogy már legalább nyolcan meghaltak a robbantások után Ukrajnában csütörtök reggel, miután Vlagyimir Putyin különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el, majd Oroszország teljes körű támadást indított ellene. Az ukrán belügyminisztérium egy tisztségviselője szerint nyolcan meghaltak és kilencen megsebesültek az Ukrajnát ért orosz csapásokban, az illetékest a Reuters hírügynökség idézte.