Róna Péter: "Mélységesen elítélem Putyin és Oroszország agresszióját Ukrajna ellen"

Róna Péter: "Mélységesen elítélem Putyin és Oroszország agresszióját Ukrajna ellen"

"Mint az Egységben Magyarországért köztársasági elnök jelöltje, mint magyar és európai polgár és nem utolsó sorban, mint 1956-os menekült, mélységesen elítélem Putyin és Oroszország agresszióját Ukrajna ellen"

- üzente Oxfordból Róna Péter, nemzetközi közgazdász.

Az egységes ellenzék államfő jelöltje leszögezte, ha előbb nem, 2021 decemberétől világosak voltak Putyin szándékai:

"az egykori szovjet birodalmi zóna felélesztése! Sorsdöntő órákat élünk. Most dől el, hogy a szabad világ képes-e egységesen fellépni az elnyomó putyini terjeszkedéssel szemben"

- írta.

Róna Péter szerint most még nyilvánvalóbbá vált, mennyire károsak voltak Orbán Viktor lépései, amivel nehezítették a Nyugat egységes fellépését Putyinnal szemben, aláásták a V4-ek és a Nyugat egységét, rendre kiszolgálták az orosz érdekeket és csorbították hazánk hitelességét.

"Társadalmi megegyezés van abban, hogy hazánk Szent István óta a Nyugathoz kíván tartozni, nem az orosz érdekövezethez. Ez forog most kockán! Bízom abban, hogy minden demokratikus meggyőződésű honfitársam, pártállástól függetlenül, velem együtt ítéli el az orosz lépést és szilárdan sorstársaink, a balti államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia és a demokratikus világ oldalán áll"

- hangsúlyozta az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltje.

Ahogy arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy ma este 19 órától tüntetést szerveznek, ahol tiltakoznak az orosz nagykövetség épülete előtt és kiállnak Ukrajna mellett.