Orbán Viktor: Az unió meg fogja fizetni a háborús kaland árát!

Orbán Viktor: Az unió meg fogja fizetni a háborús kaland árát!

A miniszterelnök megdöbbentő módon kalandként aposztrofálta a háborús helyzetet. Közölte, Donald Trump programíró csapatához kapcsolódtak. A kormányfő magyar nagy stratégiáról vizionált.

Orbán Viktor megtartotta Tusványoson szokásos éves beszédét. Kijelentette, hogy nincs nyugati és keleti piacgazdaság, szerinte partnereket kell gyűjteni. A miniszterelnök közölte, az elmúlt években egy piramist építettek. Ennek csúcsán a nemzeti bajnokok, alattuk a középvállalatok állnak. Mint mondta, itthon 15 ezer versenyképes vállalat működik. A piramis alján pedig a kis-és közepes vállalkozók állnak.

Érdekes volt hallani, hogy a kormányfő először hívta nemzeti bajnoknak, Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt, Szíjj Lászlót vagy Garancsi Istvánt.

Szerinte hitelezőként kell megjelenni a világban, ami szintén megdöbbentő kijelentés annak fényében, hogy mint kiderült, most áprilisban vettünk fel Kínától egy 1000 milliárdos méretű hitelt.

Miniszterelnök a vendégmunkásokról: nem szabad engedni a nagy számú beáramlásukat - de azért már így is 120 ezer vendégmunkás dolgozik hazánkban

Orbán Viktor elmondta, a Nyugat hibáját nem szabad elkövetni vendégmunkások tekintetében, azaz nem szabad engedni a nagy számú beáramlásukat. Ez szintén furcsa okfejtés annak tudatában, hogy épp fideszes politikusok mondták el, hogy több mint 120 ezer vendégmunkás dolgozik hazánkban. Korábban egyébként Orbán Viktor is arról beszélt, hogy 500 ezer munkásra lesz szüksége Magyarországnak.

A miniszterelnök szerint 2025-re meg kell duplázni a családi adókedvezményt, a családoknak saját vagyonnal kell rendelkezni. Úgy véli, a magyar falurendszert meg kell tartani. A Nyugatot jellemző zéró vallási állapot elkerülése a cél. A kormányfő víziója szerint nemzeti alapokon a világon élő összes magyart össze kell kapcsolni, a családtámogatást például ki kell terjeszteni a határon túliakra is.

Orbán szerint 500 éve nem látott változás jön

A miniszterelnök úgy látja, a liberális, "latte-avokádós, mindenmentes" fiatalokkal szemben fognak állni a bátor nemzeti fiatalok, akik a megkezdett magyar nagy stratégiát majd befejezik. Ezen fiatalok zászló alá szervezését már most meg kell szervezni.

A nemzetközi helyzetről szólva többek között kiemelte, 500 év óta nem látott változás jön.

Szerinte Ázsiából kiindulva teljesen átalakul a világrendszer, és a következő évtizedekben, évszázadokban Ázsia lesz a világ meghatározó központja.

Kifejtette, Ázsia oldalán van már most a demográfiai és technológiai előny, de több ott a tőke, a pénz, ott vannak a legnagyobb vállalatok, kutatóintézetek és tőzsdék.

Hozzátette: Donald Trump most azon dolgozik, hogy az USA utolsó lehetőségeként világelsőséget megőrizze.

Majd közölte, hogy

csatlakoztak Donald Trump programíró csapatához.

Véleménye szering az Európai Unió politikája összeomlott. Kijelentette, hogy meg kell teremteni az európai önellátást, amihez szükség lesz az atomenergiára, erős katonai szövetségekre, hadiiparra. A háború után Orbán szerint új kiegyezést kell kötni Oroszországgal, és „az uniónak mint önálló politikai projektnek fel kell adni magát”.

Orbán kijelentette, Ukrajna ebben a konstrukcióban nem lehet se uniós, se NATO-tag. Ezen kijelentése azért is megdöbbentő, mivel a legutóbbi NATO-csúcson Orbán Viktor aláírásával támogatta Ukrajna leendő NATO csatlakozását.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (takarásban). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)