A Fidesz azzal riogat, hogy ha az ellenzék nyer, Putyin elzárja a gázcsapot

Gáz, láng, energia
Pixabay

A Hajdú-Bihar megye kettes választókerületének ellenzéki jelöltje, Mándi László számolt be arról saját közösségi oldalán, hogy 

„választók jelezték, hogy az önkormányzat nevében a panelházakat járják "egyesek", és azzal kampányolnak, hogy ha nem a Fideszre szavazunk, akkor Putyin elzárja a gázcsapot."

Mándi László leszögezte: Oroszországgal hosszú távú gázszerződése van Magyarországnak, melyet az oroszoknak különösen érdekükben áll fenntartani, hiszen folyamatos bevételük származik belőle.

"Nem is kicsi, hiszen bár Orbán Viktor rezsicsökkentést hazudik a magyaroknak, valójában mi fizetjük meg a drága orosz gáz árát."

Az ellenzék jelöltje felszólította kormánypárti jelöltjét, Pósán Lászlót, hogy fejezzék be ezt a hazugságot, mert ez rémhírterjesztés.

"Sok ellenzéki szavazó lakik ám ezekben a tömbházakban, Pósán úr. Amennyiben tetten érik a Fidesz mellett kampányoló hazudozókat, feljelentést fogunk tenni. Az Önök propagandaminisztere jóvoltából a rémhírterjesztőkre különös szigorral csap le mostanában a törvény ereje."

Jakab Péter: ha nem támogatjuk Márki-Zay Pétert és az összefogást, akkor nem lesz kormányváltás

„Ha nem támogatjuk Márki-Zay Pétert és az összefogást, akkor megbomlik az egység, és akkor a Fidesz kőkeményen oda fog csapni, mert ehhez értenek. Ez esetben viszont nem lesz kormányváltás. Sokáig megosztotta a kormány az ellenzéki pártokat, aminek meg is lett az eredménye.