Gyöngyösi Márton: „Ez nem baloldaliság és nem progresszió, hanem ócska, belterjes sznobéria”

Gyöngyösi Márton: „Ez nem baloldaliság és nem progresszió, hanem ócska, belterjes sznobéria”

Az egyesült ellenzék bizony komoly baloldali fellegvárakban is bukott, vagy legalábbis igen nehezen tudott csak győzelmet kicsikarni

- hívta fel a figyelmet elemzésében Gyöngyösi Márton.

A Jobbik EP képviselője szerint csak egy törpe kisebbséget képviselnek a magukat baloldali értelmiségnek nevezők, akik úgy vélik, hogy a választások után vége az együttműködésnek és most a legnagyobb örömmel találnak vissza régi kedves szórakozásukhoz, a Jobbik és a vidéki emberek szidalmazásához, a népi-urbánus vita felszításához.

Az elején persze az volt, hogy Gerő Andrástól, Lattmann Tamáson át Kende Péterig bezáróan, az összes olyan baloldali értelmiségi, aki évtizedek óta abból él, hogy egy belterjes sznob társasággal körbe-körbe fizetnek egymásnak a sok bölcsességért, megállapította, hogy az ellenzék kudarca mögött egyes-egyedül a Jobbik és az ő „elpártolt szavazói” állnak.

Az állítás persze már akkor gyanús volt, hiszen ezekről a „szakértőkről” nagyrészt éppen az imént derült ki, hogy a magyar vidékről való ismereteik olyan szintet képviselnek, hogy jó eséllyel már a népligeti buszpályaudvart sem találnák meg.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, hogy az ellenzék együttműködésének nincs alternatívája és azok az emberek, politikusoktól az egyszerű aktivistákig, akik ebben az óriási munkában részt vettek, soha többé nem fogják egymást újra 20. századi álviták mentén megítélni.

Nem hiszem, hogy azoknak a becsületes és tisztességes baloldali embereknek, akik vidéken akár Jobbikos jelöltekkel dolgoztak együtt, szükségük volna arra az uszításra, amit most egyesektől kapnak valamiféle baloldaliság meg progresszió nevében Jelentsük ki: amit a Jobbikot és szavazóit gyalázó közéleti szereplők megengednek maguknak, az nem baloldaliság és nem progresszió, hanem ócska, belterjes sznobéria, nem mellesleg pedig az ellenzéki együttműködés és a magyar demokratikus fejlődés kerékkötője

- tette hozzá a jobbikos EP képviselő.

Gyöngyösi Márton azzal zárta Facebook bejegyzését, hosszú idő telt el azóta, hogy az ellenzéki pártok vezetői ellentéteiket félretéve először leültek egymással.

És bár a célt most nem sikerült elérni, ne forgassuk vissza az idő kerekét, mert mindannyian rajtavesztünk

- zárta értékelését Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP képviselője.