Nyomoz a rendőrség, mert két főorvos és egy főnővér 170 ezer forintot kért, hogy ellássanak egy nénit

Öreg, idős kéz
Illusztráció
Pixabay

A budapesti rendőrök két főorvost és egy főnővért gyanúsítanak azzal, hogy 170 ezer forintot kértek jogosulatlanul egy idős asszony ellátásáért - közölte honlapján a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján még tavaly indított nyomozást, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint egy budapesti kórház főnővére 2020 augusztusában egy néni ápolásáért cserébe - annak ellenére, hogy ingyenes ellátásra volt jogosult - a lányától 170 ezer forintot kért el. A gyanú szerint a 46 éves nő arra hivatkozással kért ekkora összeget, mert azt saját maga, két, az osztályon dolgozó főorvosasszony, egy gyógytornász és még tíz ápoló között kell elosztania.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 2021 júliusában kutatást tartottak a főnővér, L. Krisztina lakóhelyén, ugyanakkor vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták; nem tett vallomást. A további bizonyítékok beszerzését követően 2022. május 19-én a két főorvost is ugyanezen bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként; ők sem tettek vallomást. Az eljárás során mindhárom nő szabadlábon védekezik - olvasható a police.hu-n.