Az orosz állami tévében most arról témáztak, hogy kezdetét vette a harmadik világháború

Ukrajna
Ukrán katona nézi egy orosz harci helikopter roncsát az ukrán belügyminisztérium által rendezett sajtóbejáráson a kijevi Hosztomeli repülőtéren 2022. május 5-én.
MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

A Rosszija 1 tévécsatornán a korábbiaknál is meredekebb állítások hangzottak el, noha egy lehetséges harmadik világháborús forgatókönyvvel már egy hónapja is élcelődtek az egyik, RT nevű orosz tévében.

Egy orosz tévében már arról tanakodtak, vagy veszítenek Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború

Vagy veszítünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború. A világháborút reálisabb forgatókönyvnek látom, ismerve magunkat és a vezetőnket, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint - idézte a hvg.hu az orosz RT tévécsatorna egyik legismertebb arca és szerkesztője által szerda este elmondottakat. 

Most a műsorvezető, Olga Szkabejeva sem különösebben fogta vissza magát:

„(…) eljött az ideje annak, hogy talán beismerjük, Oroszország ukrajnai különleges művelete véget ért. Abban az értelemben, hogy egy valódi háború kezdődött, mi több, ez a harmadik világháború”

– idézte a HVG az ukrán fél által propagandistának elkönyvelt Szkabejeva szavait, aki gondolatmenetét úgy folytatta, hogy most már szerinte nemcsak Ukrajnát kénytelenek demilitarizálni, hanem az egész NATO-t.