Június végétől már csak minden pénteken lesz oltási akciónap

Koronavírus, vakcina, oltás, covid, Pfizer
Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. november 27-én.
MTI/Balogh Zoltán

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól - derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett tájékoztatásból.

A tájékoztatás szerint a kórházi oltópontok igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt. Az oltottak száma már 6 millió 411 ezer fő, 60 százalékuk már a harmadik megerősítő oltást is felvette.

A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken

- közölték. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügy dolgozók leterheltségét.

Június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

Jelezték, a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.