Prosperáló féléven van túl Garancsi István cége: 139 milliárdos bevételt ért el

Prosperáló féléven van túl Garancsi István cége: 139 milliárdos bevételt ért el

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. árbevétele az első félévben 5 százalékkal meghaladta az üzleti tervében kitűzött célt, és elérte a 139,759 milliárd forintot. 

A magasépítéssel foglalkozó társaság adózott eredménye pedig 17,252 milliárd forint volt az év első hat hónapjában 

- közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Ezenfelül kiemelték, a Market Építő Zrt.-nek az első félévben sikerült kezelni az ukrajnai konfliktus hatásait. Új beszerzési források felkutatásával és helyettesítő termékek alkalmazásával vészelte át az alapanyaghiányt - írták, hozzáfűzve, az innovációknak, így például a betonelem előregyártó üzem bővítésének köszönhetően csökkenteni tudják az élőmunkaigényt.

A rendelésállománynak megfelelően 2022-ben 5 százalék körüli árbevétel-növekedést várnak a 2021-ben elért 289,020 milliárd forint után. Jelezték viszont, hogy az alapanyagárak növekedése miatt gyengébb eredményhányadot várnak a tavaly elért 36,539 milliárd forint adózott eredményhez viszonyítva.

Felidézendő, már idén január első felében is jó híreknek örvendhetett a Garancsi-féle Market Építő, ugyanis két december végén kiírt közbeszerzést is sikerrel nyert el: egyet 5,3 milliárdért egy Mészáros-céggel konzorciumban, egyet pedig 3,2 milliárd forintért.

5,3 milliárdból épít zászlórudat Mészáros és Garancsi cége a Citadellán, falrekonstrukcióval

December 22-én újabb munkát kapott a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Garancsi Istvánhoz köthető Market Építő Zrt., 5,3 milliárd forintból fel kell állítaniuk egy zászlórudat a Citadella várfalakkal körbezárt területén - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben szerdán megjelent hirdetményből...