Felháborodott Zalaegerszeg fideszes polgármestere a postabezárások miatt

Felháborodott Zalaegerszeg fideszes polgármestere a postabezárások miatt

Nem csupán a zalaegerszegi lakosok, hanem maga a város fideszes polgármestere is felháborodott, amiért hat postát bezárnak a megyeszékhelyen. Az RTL Híradóból kiderül, Balaicz Zoltán a sajtóból értesült arról, hogy bezárják a postahivatalokat.

Mint megírtuk, a posta bejelentette, hogy országszerte ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését, egyúttal 300 dolgozótól is megválnak.

A városvezető ezért nyílt levélben fordult a Magyar Posta vezérigazgatójához. Ugyanezt tervezi például Szombathely ellenzéki polgármestere is, a II. kerület polgármesterének pedig megoldási javaslatai vannak, amikre választ vár.

Balaicz a napokban megosztotta közösségi oldalán Simon Csilla megbízott vezérigazgatónak írt levelét:

Tudjuk, hogy szükség van a takarékosságra és a postahivatalok egy részének ideiglenes szüneteltetését tudomásul is vesszük, hiszen Zalaegerszeg sem lehet kivétel, azonban kérjük, hogy november 12-ig kerüljön sor személyes egyeztetésre a Zalaegerszeget érintő döntésekről és legalább a kertvárosi (6-os számú) posta további működésének lehetőségét vizsgálják felül.

Kitért arra is, hogy Budapest mellett bezárnak szombathelyi, nagykanizsai, veszprémi, győri, miskolci, debreceni, kecskeméti, nyíregyházi, békéscsabai hivatalokat is.

A Magyar Posta szerint azonban így is túlteljesítik a jogszabályban előírt kötelezettségeket a postahivatalok országos számát illetően.