Jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kis benzinkutak

benzinkút
pixabay.com

„Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek”

- ez olvasható abban a levélben, amit a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetői kaptak a Moltól, és amit a Független Benzinkutak Szövetsége küldött el a Telexnek.

Életszerűtlen a 100 literre limitált tankolás, a fuvarozók szerint késhet a karácsonyi ajándék is

Nem lehet egy 1000-1500 literes üzemanyagtartállyal közlekedő kamiont úgy megtankolni, hogy a sofőr egy alkalommal csak 100 liter gázolajat tölthet a tartályba! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára szerint a Mol döntése, hogy nem lehet 100 liternél többet tankolni, teljesen életszerűtlen és amellett, hogy rendkívüli plusz terheket tesz a gépkocsivezetőkre, az ellátáslánc biztonságát is veszélyezteti.

A Mol már a múlt héten sem szállított üzemanyagot a kis kutaknak, a döntés a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyag-ellátás. Szerinte a döntés miatt 400-500 benzinkút is kieshet a rendszerből, ami főleg vidéken okozhat gondot.

Egri Gábor: „Karácsony előtt dőlhet be az üzemanyag-ellátás vidéken"

Levélben fordul a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a Mol elnök-vezérigazgatójához, Hernádi Zsolthoz, valamint Magyarország miniszterelnökéhez, és Orbán Viktorhoz amiatt, hogy a Mol nem fogja kiszolgálni azokat a kisbenzinkutakat a jövő héten, amelyekkel a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést - írja a 24.hu.