Tortakrémek a változatosság jegyében (x)

Tortakrémek a változatosság jegyében (x)

Azok a háziasszonyok, akik rendszeresen sütnek, többnyire ragaszkodnak a bevált receptjeikhez minden tekintetben. A sütemények és torták krémjével is hasonló a helyzet. Nem is csoda, hiszen amikor vendégek érkeznek, vagy valamilyen fontos eseményre kell készíteni valamilyen finomságot, akkor nem engedhetjük meg magunknak azt a rizikót, hogy esetleg valami balul süljön el. 

Kísérletezgetés időszaka

A maximalizmussal nincs is semmi probléma, de az, aki szeret a konyhában foglalatoskodni, igyekszik mindig valami újdonságot kipróbálni, a recepteket tökéletesítgetni. A sütés és a főzés az újdonságok megismerésétől és a tapasztalatgyűjtéstől válik igazán érdekessé. 

A 10 legegyszerűbb tortakrém receptjét megtalálhatjuk a Receptneked.hu oldalán, hogy mindenki könnyűszerrel elkészíthesse a neki leginkább szimpatikus összetevőkre építő receptet, és elkezdhessen kipróbálni újdonságokat.

Amikor nincs éppen semmi tétje, csupán a sütés élvezete miatt állunk neki alkotni, akkor sokkal könnyebben tudunk valamilyen új receptet vagy alapanyagot kipróbálni. Ilyenkor a családunk általában lelkes tesztközönségnek mutatkozik, és nagyon gyorsan kitanulhatunk a közbenjárásuknak köszönhetően olyan új recepteket, amik aztán a következő favorittá is válhatnak a családi rendezvényekre is.

Mitől lesz jó egy tortakrém?

A tortakrémek között akadnak egyszerűbb és nagyon nehezen kivitelezhető típusok is. De az biztos, hogy a nehézségi szinttől függetlenül bármelyikből lehet olyan finom süteményt készíteni, ami után mindenki azonnal a receptet szeretné, vagy legalább még egy szeletet az adott finomságból.

Annak, hogy egy tortakrém jól sikerüljön, a lehető legfontosabb alappillére, hogy minőségi alapanyagokat használjunk hozzá.

Sok kezdő esik például abba a hibába, hogy egyenlőség jelet tesz a margarin és a vaj közé. Pedig a krémek ízét elképesztő módon tudja befolyásolni, hogy a kettő közül melyikkel készül el az adott finomság. A margarinos krémek esetében, ha nem jó az arány, nagyon könnyen kellemetlen, rossz szájízt hagyhat maga után az édesség. A vaj pedig lággyá, selymessé teszi a krémeket.

Egyes receptekhez citrusok héját kell használni. De arról soha ne feledkezzünk meg, hogy ezeknek a héja nagyon sok vegyszeres kezelésen esik át, mire eljut hazánkba. Ebből kifolyólag ilyen célzattal kizárólag biominőségű gyümölcsöt használjunk, hogy ne veszélyeztessük a szeretteink egészségét.

Csokoládé és csokoládé között is nagy különbségek lehetnek. Az étcsokoládé esetében fontos, hogy vegyük figyelembe, a recept pontosan milyen típust, hány százalékos kakaótartalmú csokit kíván meg. Hiszen ha egy keserűbbet választunk, mint amit a recept ír, az végzetesen elronthatja a jól kidolgozott arányokat.