17,6 kilométernyi útszakaszt épít Szíjj László cége 142 milliárdból

17,6 kilométernyi útszakaszt épít Szíjj László cége 142 milliárdból

A 17,6 kilométer hosszú útszakaszt és egy üzemmérnökségi épületet 34 hónap alatt kell megépítenie Szijj Lászlónak. Persze nem ingyen, több mint 140 milliárd forintért.

A Duna Aszfalt végezheti el az M49-es gyorsforgalmi út Ököritófülpös és Csenger közötti szakaszának, valamint az ehhez kapcsolódó kocsordi üzemmérnökségnek a tervezési és kivitelezési feladatait. Minedez az uniós közbeszerzési értesítőből derült ki, írja az Átlátszó.

A dokumentumok szerint a nyertes cégnek 34 hónap alatt kell megépítenie a 17,6 km hosszú, 2×2 forgalmi sávos autóutat az üzemmérnökség kivitelezésével együtt.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium által kiírt, 118 milliárd forint értékűre becsült pályázatra három ajánlat érkezett. Nem meglepő módon Szíjj László cége nyert 141,9 milliárdos ajánlattal.

Korábban ez a cég építette az M49-esnek az M3-astól Ököritófülpösig húzódó szakaszát is, azt a munkát nettó 138,46 milliárd forintért vállalta.

A Duna Aszfalt rendszeresen nyer el nagy értékű állami megbízásokat

A Duna Aszfalt Szíjj László vállalkozása, amely rendszeresen nyer el nagy értékű állami megbízásokat. Szíjj benne van az autópályák kiszervezett üzemeltetésében is, és ő volt az, akinek a jachtján négy éve lefotózták a nyaraló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki eközben a közösségi médiában arról posztolt, hogy lelkesen dolgozik - emlékeztet a portál.

Mint megírtuk, a NER-es autópályabiznisz miatt egyébként kötelezettségszegési eljárást indít ellenünk az Európai Bizottság.

(Címlapkép: MTI)