Pintér Sándorhoz köthető cég is nyert megbízásokat a kézi EB helyszíneire

Pintér Sándorhoz köthető cég is nyert megbízásokat a kézi EB helyszíneire

A Valton és a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó B+N nyerte el az 1,35 milliárd forint összértékű fő munkákat a januárban megrendezésre kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokság idejére Budapesten és Szegeden - írja az mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítő egyik csütörtöki bejegyzésére hivatkozva.

A nyertes cégeknek az alábbi feladatokkal kell megbírkózniuk: rendszerek üzembentartása, rendszerek működtetése, rendezvénytámogatás (személyzet), takarítás beltérben, takarítás kültéren, pályatakarítás (wax eltávolítás), esetleges további gépek, berendezések biztosítása, beléptetőrendszer műszaki üzemeltetése, karbantartása és felügyelete.

Ezekben az esetekben a Pintér Sándor-közeli B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett a nyertes, mely a budapesti csomagért 330 millió forintot, a szegediért 267 milliót kap.

Az őrző védő feladatokat pedig a Valton látja majd el 524 millió forintért cserébe a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnoknak és a Szegedi Új Kézilabdacsarnoknak a torna alatt.

A tender utolsó falatja a két csarnok büfészolgáltatásainak ellátása volt. Erre a RaMpART Gasztronómia Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak, összesen 231 millió forintot kapnak a szolgálataikért - teszi hozzá a lap.

Orbán Viktor egyébként még márciusban döntött úgy, hogy közel 12 milliárd forintot átlapátol a járvány negatív hatásainak ellentételezésére szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból a budapesti, szegedi és a tartalékhelyszínnek fenntartott tatabányai csarnok fejlesztésébe.