500 húszit öltek meg a szaúdiak

A szárazföldi harcokban március vége óta pedig hat szaúdi katona halt meg.

A szárazföldi harcokban március vége óta hat szaúdi katona halt meg: napokkal ezelőtt hármat ölt meg egy aknagránát, és péntek este is hárman haltak meg egy aknavetős támadásban - tették hozzá.
   
Közben a szaúdi vezetésű nemzetközi arab koalíció harci gépei szerte az országban támadják a húszikat és a velük szövetséges fegyvereseket, akik Ali Abdalláh Száleh volt elnök hívei. A lázadóknak ezenkívül szembe kell nézniük a "népi bizottságok" ellenállásával, amelyek a jelenlegi elnökhöz, a Rijádba menekült Abed Rabbo Manszúr Hádihoz hű katonákból állnak. A lázadók és a népi bizottságok közötti összecsapásoknak a tengerparti Ádenben és környékén az utóbbi 24 órában 50 halálos áldozata volt egybehangzó források szerint.
   
Egy rijádi szóvivő közölte, hogy a hadjárat kezdete óta a koalíció gépei 1200 légicsapást hajtottak végre úgy, hogy naponta egyre többet, jelenleg 120-nál tartanak. Mostanra sikerült megbénítani a lázadók légvédelmi képességét - mondta, hozzátéve, hogy a bevetések folytatódnak. Arra a kérdésre, hogy Szaúd-Arábia tervez-e szárazföldi offenzívát, azt válaszolta: "a megfelelő időben" igen.