A Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtést indít az migránsmunkások hazánkba történő tömeges betelepítése ellen

A Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtést indít az migránsmunkások hazánkba történő tömeges betelepítése ellen

Az ellenzéki párt célja, hogy megvédje a magyar munkahelyeket, illetve ne hagyja, hogy olcsó, ázsiai vendégmunkásokkal törjék le a magyarok béreit. A Fidesz-kormány továbbra is idegenek behozatalával pótolná a hazájukat elhagyó magyarokat.

Elkezdődött az az országos aláírásgyűjtési kampány, amit a Jobbik-Konzervatívok az ázsiai vendégmunkások Magyarországra történő betelepítése ellen, illetve a magyar munkahelyek és a magyarok béreinek megóvása érdekében indított. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Lukács László György, a párt alelnöke hétfőn Debrecenben, ahová több távol-keleti gigaberuházást is tervez a kormány.

Az ellenzéki politikus elmondta:

A Fidesz-kormány elhatározta, hogy be akar telepíteni 500 ezer, azaz félmillió ázsiai vendégmunkást. Ennek ellen kell állni.

A Jobbik-Konzervatívok elkötelezett abban, hogy megakadályozza a szervezett migránsmunkás behozatalt. Az aláírásgyűjtéssel az a céljuk, hogy felhívják az Orbán-kormány figyelmét arra, hogy Magyarország és a magyar emberek nem kérnek a vendégmunkásokból, elutasítják azt a politikát, amit a kormány választott - jelezte.

Lukács László rámutatott: az Orbán-kormánynak ezzel szemben nem titkolt célja, hogy betelepítse azt az 500 ezer bevándorlót, akik azért jönnek, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját, hogy a magyar embereket kiszorítsák, hogy táplálják azt a folyamatot, hogy a magyar embereknek nyugatra kelljen menni a jobb megélhetésért.

"Nem csak a munkahelyeket, de a bérszínvonalat, a kultúrát és a társadalom összetételét is veszélyeztetik a migránsmunkások."

Az is világosan látszik, hogy ez egy lefelé tartó bérversenyt eredményez, tehát túl azon, hogy elveszik a magyar emberek munkáját, alacsonyan tartják a béreket, így azok, akiknek megmarad a munkája, sem számíthatnak béremelésre.

Mindez azért is veszélyes, mert megváltoztatja a magyar társadalomnak a kultúráját.

A konzervatív politikus szerint világosan látszik, hogy az az ország, ahol minden huszadik ember idegen munkavállaló, az annak a veszélyét hordozza, hogy megváltoztatják a kultúránkat. Ezt semmiképpen sem szabad megengedni – tette hozzá.

"A Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtéssel hívja fel a figyelmet a kormány politikájának veszélyeire."

A Jobbik-Konzervatívok az elmúlt időszakban köztéri jelenléttel, sajtótájékoztatókkal, táblákkal hívta fel a figyelmet a problémára. Az ellenzéki párt álláspontja az, hogy ez egy veszélyes folyamat, és most van itt az utolsó perc, hogy ezt megakadályozzuk. Terveik szerint az őszi időszakban is kint lesznek a köztereken, hogy felhívják az emberek figyelmét a vendégmunkásokkal járó veszélyekre. Közölte:

Az aláírásokra azért van szükség, hogy megvédjük Magyarországot, megvédjük a magyar munkahelyeket, megvédjük a magyarok kultúráját, és nem utolsó sorban azért, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy a magyar dolgozók tisztességes, nyugati szintű béreket érdemelnek.

Lukács László György kiemelte, hogy Debrecenben ez egy különösen égető probléma, mivel a város mellett épül a kínai CATL akkumulátorgyára, amihez vendégmunkásszálló is tartozni fog. A városba legalább 20 ezer bevándorló érkezhet, ami alapvetően változtathatja meg a cívisváros kultúráját és a lakosság összetételét. A jobbikos politikus hozzátette: a debreceni polgároknak kifejezetten figyelni kell, hogy ne engedjék meg, hogy ezek a vendégmunkások betelepüljenek a városba. Sokan közülük már megérkeztek Magyarországra: Mikepércsen, Hajdúszoboszlón vannak elszállásolva.

A kormánypárti politikusokkal szemben mi úgy gondoljuk, hogy ennek megálljt kell parancsolni, és ősz végére világossá fog válni, hogy ez a kormánypárti politika zsákutcába vezet, veszélyes, és a magyar társadalomnak káros.

- jelentette ki Lukács, aki végül elmondta, az elkövetkezendő két hétben a Jobbik-Konzervatívok igyekszik minél több településre eljutni, és kérik minél több embernek a támogatását a petíciójukhoz.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)