A kerítésfestésre szánt időt fordítsd kellemesebb dolgokra! (x)

A kerítésfestésre szánt időt fordítsd kellemesebb dolgokra! (x)

A különféle anyagokból, leggyakrabban fa- és fémelemek kombinálásával készült kerítések karbantartása embert próbáló és időigényes feladat lehet, azonban kihagyhatatlan a szerkezet állagának és szépségének megőrzése érdekében.

Sokan ódzkodnak is tőle, így gyakran elmarad a szükséges csiszolás és festés, ami megbosszulja magát, és a későbbiekben jóval nagyobb terhet ró a tulajdonosokra. Új építés esetén ma már nem lehet kérdés olyan alapanyagok, technológiák alkalmazása, amelyek megkönnyítik az életünket, időt, energiát és pénzt spórolnak. Nincs ez másként a kerítések esetében sem, így a gondozásmentes anyagoknak e területen is megvan a létjogosultsága.

A WPC kerítés elem kitűnő alternatívát kínál azoknak, akik a fakerítések szépsége mellett szívesen lemondanak a karbantartásról. Lássuk, milyen előnyöket kínálnak!

Élvezd az életet!

A családiház-építés befejező lépései közé tartozik a kerítés telepítése, így gyakran csak egy olcsóbb, kevésbé tetszetős változatra futja, pedig ha már a tervezés fázisában számolunk vele, akár életreszóló választás is lehet. Érdemes tisztában lenni az egyes kerítés-alapanyagok jellemzőivel, hogy ne csak az ár legyen a döntő tényező. Mert bár vannak olcsóbb alapanyagok, hosszú távon nem biztos, hogy megéri, ugyanis a karbantartásukra sokat kell költeni az évek során.

Ha Te is anélkül szeretnél a kerítésedben gyönyörködni, hogy különösebben foglalkozni kellene vele, a gondozásmentes anyagokat ajánljuk, ugyanis ezek esetében nem kell a szöszmötölős, munkaigényes festéssel kalkulálni, 10-20 évig is megőrzik szépségüket és állagukat nélküle. Így azt az időt, amit a festésre áldoztál volna, hasznosabb vagy kellemesebb dolgokra is fordíthatod.

Stílusos és tökéletes kerítések

A kerítések meghatározó elemei a környezetüknek, így az épületekre is hatással vannak, másként ítéljük meg azokat, amelyeket jól karbantartott kerítés vesz körül, és másként azokat, amelyeket lepusztult építmény határol. Ne hagyd, hogy a kerítés leromlott állapota alapján ítéljenek meg, szánj időt a karbantartásra! Persze ennek a nemszeretem feladatnak búcsút is inthetsz, ha gondozásmentes alapanyag mellett teszed le a voksodat.

A napsugárzásnak, csapadéknak, szélnek, fagynak kitett kerítéseken nyomot hagy az idő, és gondoskodás hiányában sérülhet az állaguk, ami nemcsak esztétikai, hanem stabilitási problémát is eredményezhet. Így viszont nem képes betölteni eredeti funkcióját. A gondozásmentes WPC kerítések esetében ez a probléma nem áll fenn, évtizedekig semmi dolgod velük.

Időtálló és gyönyörű kerítések részben fából

A farostból és újrahasznosított műanyagokból adalékanyagok hozzáadásával magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselt WPC panelek tökéletes alapanyagot kínálnak gondozásmentes kerítésekhez.

A fa és a műanyagok előnyeit ötvözik, természetes megjelenést és tartósságot kínálnak. Anyagukban színezettek, ezáltal nem fakulnak, vízállóak, egyszerűen megmunkálhatóak, igényre szabhatóak, könnyen és gyorsan telepíthetők.