A Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is bekebelezné a fideszes médiabirodalom

Lassan nem marad kormányfüggetlen sajtó.

Úgy tűnik a Fidesznél a Mediaworks bekebelezése után újabb médiapiaci célpont tűnt föl a láthatáron:

a Borsot, a legnagyobb példányszámú nem országos napilapot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is birtokló Lapcom lehet a kormánypárti kis gömböc legújabb áldozata.

Hivatalos: Mészáros Lőrincék kezére került a Népszabadság

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal 2016. október 25-én hozzájárult, az OPIMUS PRESS Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.Az első közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg.A Mediaworks számos megyei napilapot is kiad, a hír ezért nem jelenti önmagában azt, hogy a Népszabadság holnaptól kormánypárti újságként támad fel.

A Lapcomról tudni kell, hogy szintén egy külföldi pénzügyi befektető, a Kajmán-szigeteken bejegyzett Radio Bridge Media tulajdonában áll.

A Magyar Narancs úgy tudja, hogy egy tárgyalódelegáció már ki is utazott Londonba, hogy az eladásról tárgyaljon a Lapcom tulajdonosaival.

Ehhez a puhatolózáshoz lehet köze annak a múltheti bejelentésnek is, hogy Pallagi Ferenc 10 év után távozik a kiadó és a Bors éléről.

A hetilap úgy tudja: ezzel párhuzamosan a kelet-magyarországi regionális média tulajdonosait is megkörnyékezték a Fideszhez köthető "médiaszakemberek".

Érdemes megemlíteni, hogy az Átlátszó szerint a 168 óra kiadója, a Telegráf Kft. is épp a csőd szélén egyensúlyozik, a cégben többségi tulajdonos Brit Media Kft. 168 óra-, illetve Klubrádió-részesedése pedig hamarosan egy rejtélyes New York-i üzletember, Alexander Rovt / Róth Sándor tulajdonába kerülhet.