A Fidesz már betiltaná a Jobbikot?

Az indok természetesen a bőnyi rendőrgyilkosság.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfői, napirend előtti felszólalásában kijelentette, hogy ki kell vizsgálni, van-e olyan párt a magyar parlamentben, amely szervezeti kapcsolatokat ápol a szélsőséges szervezetekkel, vagy akár közvetlenül támogatja azokat.

Kósa Lajos egyértelmű párhuzamot állított fel a Magyar Nemzeti Arcvonal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg között, bár azt elismerte, hogy ezen szervezetek egy része semmilyen bűncselekményt nem valósított meg eddig.

"Amin korábban mosolyogtunk, Magyar Nemzeti Arcvonal, Betyársereg, Hatvannégy Vármegye, hasonló szervezetek és a parlament egy meghatározott frakciójához, vagy pártjához kötődtek különböző módon, de nem követtek még el erőszakos cselekményeket, azt mondtuk, hogy ez ellen politikai eszközökkel kell küzdeni"

Kósa szerint azonban most, hogy "rendőrt gyilkolnak meg, fegyverkeznek és komolyan veszélyeztetik a közbiztonságot", akkor a parlament szakbizottságainak fel kell térképezniük ezeket a szervezeteket és politikai kapcsolataikat, és megakadályozni ezen szervezetek finanszírozását.

A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha van ilyen kapcsolat (amit nyilván még meg is találniuk, talán majd a holnapi Lokálban, vagy a hírhamisító TV2-n lesz már ilyen "bizonyíték" - a szerk.), akkor az "ilyen politikai erőket tiltani, üldözni kell."

"Bármilyen politikai pártnak van kapcsolata ezekkel a szervezetekkel, az kizárja magát a politikai közösségből, ezt egyetlen normális országban sem lehet eltűrni. (...) Nem lehet olyan párt ebben parlamentben, amely szervezeti kapcsolatot tart fenn ezekkel a szervezetekkel, amely finanszírozza őket. Ha van ilyen párt, akkor mindegy, hogy milyen politikai érdek mellett működnek együtt különböző pártok ezzel a párttal, ezt üldözni kell, tiltani kell, Magyarországon rendnek kell lenni."

A Fidesz frakcióvezetője felszólalásában ugyan egyszer sem ejtette ki a száján a Jobbik szót, de egyértelműen utalt rá viszont Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki szerint az MNA egy magyar parlamenti párttal is kapcsolatban áll. Dömötör a Habony-média hazugságait hosszan sorolva elmondta:

"Ma már tudjuk, a Nemzeti Arcvonal egy magyar parlamenti párttal is kapcsolatot tartott, együtt szerveztek rendezvényeket, és a párt elnöke még a rendőrgyilkosság gyanúsítottjának fiával is kezet rázott, ott virítottak együtt egy közös fotón"

- mondta az ominózus iráni nagykövetség hivatalos fogadásán készült fotó kapcsán Dömötör, aki elfelejtette hozzátenni, hogy ezen a rendezvényen amúgy fideszes politikusok egész garmadája téblábolt a hidegtálak közelében.

Íme a bizonyíték: hazudott Áder, rokona Győrköséknek

Bemutatjuk azokat az anyakönyveket, amelyekből még egyértelműbbé válik, hogy az MNA-alapító, rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István felesége a köztársasági elnök másod-nagynénje, gyermekeik pedig, köztük az MNA-vezető ifj. Győrkös István, Áder János másod-unokatestvérei. A rokoni kapcsolatról megszólaltattuk Győrkös Kolost is, aki elmondta, hogy mennyire rosszul esett neki és édesanyjának az, hogy a köztársasági elnök letagadta a rokoni kapcsolatot.

"Elfogadhatatlan, hogy egy politikai párt egy olyan szervezettel tartson kapcsolatot, amely rendőrgyilkosságra vetemedik. Mindezek miatt valóban meg kell vizsgálni, hogy kellően szigorúak a törvények abban az esetben, hogy ha egy párt szélsőséges szervezetekkel tart fenn kapcsolatot, legyen szó akár közös rendezvényszervezésről, vagy pénzügyi támogatásról (...) Nem engedhetjük, hogy a cukiság felszíne alatt olyan erők szervezkedjenek, akik fegyverek tucatjait tartanak lakásokban törvénytelenül"

A kormánypárt betiltaná a Jobbikot?

A kormánypárt az elmúlt hetekben lázas igyekezettel igyekezett összemosni az amúgy a Fideszt támogató és a Jobbik megszüntetésén dolgozó MNA-t a legnagyobb ellenzéki párttal. Ennek érdekében a közpénzből kitömött kormányzati bulvár- és közmédiában már a nettó hazugságoktól sem riadnak vissza. Mint ismert, az évek óta megszűnt MNA egykori csoportvezetője egy interjúban elmondta, a Fideszt támogatják és a Jobbik megszüntetésén dolgoztak.

Megszólalt az MNA korábbi csoportvezetője! A Fideszt támogatják, a Jobbik megszüntetésén dolgoztak

Megszólalt Sz. Gábor, a Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi csoportvezetője. A mozgalomból kilépett férfi a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az MNA két éve megszűnt, nem létezik. Kiderült, hogy az egykori tagság jelentős része a jelenlegi rendszert támogatja, nem érdekük a fennálló Fidesz-KDNP kormány gyengítése, de a jelenlegi "hecckampányból" elegük van.

Az ellenzéki párt a társadalom által elutasított letelepedésikötvény-biznisz eltörlésének javaslatával haragította magára a Fideszt annyira, hogy úgy tűnik, a kormánypárt már megpedzegette - egyelőre a retorika szintjén - a legnagyobb ellenzéki párt betiltásának lehetőségét is.