A Jobbik kedvezőbbé tenné a nyugdíjba vonulás feltételeit

A Jobbik kedvezőbbé tenné a nők 40 éves munkaviszonyát követő nyugdíjaztatásának feltételeit – ezt a párt tapolcai képviselőjelöltje, Rig Lajos mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Rig Lajos sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja üdvözli a kormánynak a nők nyugdíjaztatásának feltételeivel kapcsolatos szándékát, de több ponton változtatást sürget.

Kifejtette: a Jobbik parlamenthez benyújtott javaslatai értelmében a jogosultsági időbe beletartozna többi között a munkanélküli ellátás időszaka és az ápolási idő is, nemcsak a gyermek, hanem más közeli hozzátartozó ápolása esetén is.

A képviselőjelölt úgy fogalmazott, hogy a módosítások nem járnának jelentős költségvetési vonzattal, 14 milliárd forintról lenne szó, "amely két stadion ára". Rig Lajos elmondta azt is, hogy pártja a férfiak 40 éves munkaviszonyát követő nyugdíjaztatását is fontosnak tartja, ennek érdekében jövő héten aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Riogatással próbálkozik a Fidesz

Reagálva Kovács Zoltánnak, a Fidesz Veszprém megyei választmányi elnökének és Fenyvesi Zoltánnak, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének pénteki sajtótájékoztatójára Rig Lajos az MTI-nek azt mondta: a Fidesz ismét azzal riogatja az itt élőket: ha nem az ő jelöltjük nyer, akkor nem jutnak fejlesztési forráshoz.

A jobbikos képviselőjelölt hangsúlyozta: az elmúlt fél év azt bizonyítja, hogy mind a megyében mind országosan sikeresek a Jobbik által vezetett települések. Kovács Zoltán pénteki tapolcai sajtótájékoztatóján az április 12-i választás tétjéről szólva azt mondta: a választókerületnek olyan képviselőre van szüksége, aki képes és hajlandó együttműködni a további munkahelyteremtő beruházások érdekében. Megjegyezte azt is, hogy nem éri meg a szélsőségekre szavazni.

Veszprém megye 3-as (tapolcai) választókerületében azért kell április 12-én időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.