A készülő Warcraft-mozi szerethető orkokkal és kretén hősökkel int be a klasszik fantasy-kliséknek

Megszoktuk, hogy a műfajban az abszolút jók harcolnak az abszolút rosszak ellen, a Warcraft világa azonban nem fekete-fehér, hanem árnyalatokban gazdag. A történet szerint a harcias orkok lerohanják az emberek földjét, Azeroth-ot, ám ezek a félelmetes szörnyek nem olyan kétbites lények, mint például A Gyűrűk Ura és a Hobbit világának vérszomjas kreatúrái.

"Azt akartam, hogy a nézők az orkokkal is azonosulni tudjanak, megértsék, mi motiválja őket" – mondta egy interjúban Duncan Jones rendező. "Az orkok között is vannak jó és szimpatikus karakterek, és az emberek között is akadnak gonoszak."

Jones megközelítése ahhoz hasonló, mintha történelmi filmet készített volna, bemutatva a szembenálló felek konfliktusának okait. A történet bonyolult erkölcsi kérdéseket is fölvet, amelyekre nem könnyű választ adni, így a Warcraft - A kezdetek nem csupán a fantasyrajongók, hanem a gondolkodni szerető nézők egyik kedvence is lehet – már ha beváltja ezeket az ígéreteit.

A film, melynek főszerepeiben Ben Fostert, Dominic Coopert és Paula Pattont láthatjuk majd, jövő májusban kerül a hazai mozikba.

Íme a magyar szinkronos trailer: