A kormány azt sem tudja, kivel üzletel?

Hogy lehet az, hogy a hírszerzés vezetőjeként Lázár János még nem hallott Orbán vejének kétes múltú szaúdi üzlettársáról?

"A kormánypárti politikusok részéről kínos csend övezi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány közvetlen közelében felbukkant egy szaúdi olajmágnás, aki korábban az FBI körözési listáján is szerepelt, és összefüggésbe hozható egy terrorszervezetek által is használt pénzügyi hálózattal"

- jelentette ki Gyöngyösi.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Ghaith Pharaon, kétes hátterű szaúdi üzletemberről, és a kormányhoz fűződő gyanús kapcsolatairól van szó.

A politikus elmondása szerint a Jobbik azon lesz, hogy a korrupció gyanúja mellett nemzetbiztonsági kockázatot is fölvető ügy összefonódásait mielőbb feltárja.

Az ügy körül fölmerülő anomáliák kapcsán a legnagyobb ellenzéki erő tudni szeretné, hogy működik Magyarországon a hírszerzés, ha annak vezetője, Lázár János, állítása szerint még csak nem is hallott Pharaon-ról, holott annak több kormányközeli üzleti érdekeltsége is van.

Hiteltelen kardcsörtetés

Gyöngyösi szerint a kormány terrorizmus elleni fellépésének hitelességét és hatékonyságát is megkérdőjelezi, hogy Orbán Viktor és kormánya terroristákat pénzelő üzleti körökkel áll üzleti kapcsolatban. A párt arra is kíváncsi, hogy mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István is érintett ezekben az üzleti ügyekben.

"Ezáltal milyen mértékben zsarolható Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor; és milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy a külügyminisztérium által felügyelt kereskedőház ugyancsak terrorizmust finanszírozó üzleti körökkel bizniszel?"

- tette föl a kérdést az ellenzéki képviselő.

Hozzátette, annak a külpolitikának a hitelessége is megkérdőjelezhető, ami ilyen gyanús alakokkal hajlandó összeszűrni a levet.

A Jobbik ezekre a kérdésekre várja a kormány válaszait, mind a Nemzetbiztonsági, mind a Külügyi bizottságban, és úgy vélik, egy hét elég a fideszes politikusok számára a megfelelő tájékozódáshoz.