A kormány igent mondott a terroristákat támogató nagyhalakra?

A jobboldali ellenzéki párt szerint a 17 milliárd forintot meghaladó kampány ellenére nyitott a kormány egy kiskaput azoknak, akik 3-400 ezer euróért a magyar állampolgárokkal közel azonos jogokat kapnak, s ezek rendszerint a Fidesz-közeli klientúra hasznára lesznek.

Gyöngyösi kitért Ghaith Pharaonra, akit az FBI körözési listája szerint többek között terrorizmus finanszírozásával is gyanúsítanak, de ez csak egy ügy a sok közül.

Mint mondta, ő is a letelepedési kötvényeken keresztül került Magyarországra, és rögtön két kormányzati céggel került kapcsolatba.

A 98 százalékos népszavazási eredménnyel nem ellentétes egy terrorizmussal összeköthető "toplistás gazemberrel" üzletelni? - tette fel a kérdést.

A kormány szerint ők nagyon figyelnek

Kontrát Károly államtitkár válaszában arról beszélt, Magyarország sem kétes hátterű, sem terrorgyanús személyeket nem engedett be. Ilyen személy letelepedési kötvényt nem kapott, a kérelmeket elutasították, de ha valaki később válik rá méltatlanná, az engedély akkor is visszavonható.

Elmondta, hogy nemzetbiztonsági érdekek miatt 4 fő, közbiztonságra való tekintettel 2 fő kérelmét utasították el, családtagokban további egy tucat ember került tiltólistára. Voltak olyan vállalkozások, amiket szintén letiltottak.

Gyöngyösi viszontválaszában tisztázta: egy terrorizmussal összeköthető ember együtt üzletel a kormányzati cégekkel, és erre egy belügyminiszteri levél is bizonyítékkal szolgál.

A Jobbik politikusa szerint tehát vagy gyengén működtetik a terrorelhárítást, vagy az egész rendszer erre épül.