A kupadöntőt is a Népligetben nézik a fradisták

Ritka, hogy a kupa döntőjét nem semleges helyszínen, hanem az egyik résztvevő csapat stadionjában rendezik meg, most még is ez lesz a helyzet: az MLSZ már korábban döntött arról, hogy a Fradi-pályán játsszák a döntőt, ebbe a többi csapat is beleegyezett.

A mérkőzés szervezője azonban nem a Ferencváros, hanem az MLSZ, a hírek szerint pedig a stadiont kibérlő szövetség és az FTC között nagy viták voltak arról, hogy kelljen-e szkennelni. Az MLSZ ugyanis szervezőként nem szerette volna, hogy ezúttal is biometrikus azonosításon kelljen átesni a szurkolóknak, ám végül az a döntés született, hogy a fradisták csak Fradi-kártyával - melyhez múlt hét óta már kötelező a vénaszkennelés -, a fehérváriak Videoton-kártyával juthatnak be a lelátóra, míg a semleges szurkolók részére biztosított szektorokban MLSZ Futballkártyával lehet majd megtekinteni a találkozót.

Az eljárás persze most sem mindenkinek nyerte el a tetszését: a Videoton, és a melléjük álló Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere azt kérte Csányi Sándortól, hogy ha már az ellenfél stadionja lesz a találkozó helyszíne, legalább a szurkolói kártyától tekintsenek el ez esetben.

Ismét tiltakoznak a fradisták is: a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal bejegyzése szerint az Újpest ellen vívott derbihez hasonlóan ismét a Népligetben, kivetítőn tekintik majd meg a döntőt. Legutóbb mintegy hétezren gyűltek össze, kérdés, hogy a hétköznapi időpont és a tiltakozások eddigi eredménytelensége mellett most milyen létszámot sikerül elérni.

Az előmérkőzés egyébként az Amatőr Kupa döntője lesz, ahol alacsonyabb osztályú klubok - történetesen a Sajóbábony és a Jászapáti - csapnak össze a serlegért. Ha a két döntőbe jutott kiscsapat szurkolói elkísérnék kedvenceiket, nekik is szurkolói kártyát kell kiváltaniuk. Ehhez jobban teszik, ha még korábban, külön elutaznak Budapestre, mivel a mérkőzés napján már nem lesz lehetőség jegyet vásárolni.