A minisztérium átköltöztetése több száz millió forintunkba kerül majd

Erre szokta mondani a kocsmában a művelt politikakövető a negyedik fröccs után: erre bezzeg van pénz!

A Várba költözés munkálataira sorra jönnek ki a közbeszerzések, ezúttal az Úri utca 49-53. és az Országház utca 28-32. alatti épülettegyüttes átfogó átépítésének a tervezésére.
 
A tendert verseny nélkül nyerte el a Középülettervező Zrt., miután esély sem volt rá, hogy a projektet irányító BMSK – Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. mást bízzon meg. Az épületet ugyanis már az 1960-as években is a Középülettervező jogelődje tervezte át, és a cég a magánosítás után sem mondott le jogairól, amelyek szerint a szerzői vagyoni jogok bármilyen áttervezés esetén a Középülettervezőt illetik - írja a portál.
 
Az ár nem is lejtett: az eredetileg becsült 606 millió forintnál is egy kicsit több, 628 millió lett.

Nem csak, hogy nem bontják le a várat elcsúfító teherelosztót, még építkeznek is

A Belügyminisztérium munkatársai azonban így sem férnek majd el ebben az épülettömbben, ezért a lap szerint a minisztérium várhatóan megkapja az Akadémia tömbje melletti két középkori, romantikus házat is. Ezen kívül a BM veheti birtokba az egykori Országos Villamos Teherelosztó Nándor utcai épületét az Országis Levéltár helyett, sőt még egy vadonatúj házat is felhúznak a belügynek az egykori kolostorépület udvarán.