"A polgári értékekkel végleg leszámolt a Fidesz-KDNP"

"Ez a fajta urizálás bizonyítja, hogy a polgári értékekkel végleg leszámolt a Fidesz-KDNP"

- húzta alá kérdésünkre Szél Bernadett az ökopárt hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint az nem polgári érték, ha valaki Ibizán mulatozik, vagy magánhelikopterekkel mászkál a világban, "ez a fajta virtus lett úrrá a Fideszen" - tette hozzá.

Szél Bernadett szerint Rogán Antal és az ő helikopteres kiruccanása jól példázza, hogy a Fidesz megbukott abban az értelemben is,

"hogy már nem alkotnak értékközösséget, már csak egy érdekközösség"

a kormánypárt.

"Meg kell nézni, ki és miért fizette Rogán útját"

Rogán Antal legutóbbi rongyrázása hétfőn már kellemetlen pillanatokat okozott a kormánypárti politikusoknak a parlamenti folyosón. Ugyanis már nemcsak az érvénytelen kvótareferendum miatt kell magyarázkodniuk, hanem a propagandaminiszter helikopterútja miatt is.Az esküvő láthatóan meglepte a fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselőket, többségük vagy az Alfahírtől, vagy egy másik portál újságírójától értesült Rogán Antal legújabb fényűzéséről.

Hadházy Ákos elmondta, hogy Rogán Antallal kapcsolatban nem a helikopteres utazás a legnagyobb baj, hanem hozzá köthető a letelepedésikötvény-program, és azok az offshore vállalkozások, amelyek a kereskedés során sokat keresnek.

Kudarc

Az LMP egyébként teljes kudarcnak, érdektelennek, de károsnak is értékelte a kvótanépszavazást, mivel a szavazók reakcióját már korábban is ismerte a kormány, a referendum fokmérője a részvételi arány volt. Azzal, hogy a népszavazás eredménytelen lett, a kabinet szerinte nem erősebb, hanem gyöngébb lett, mint anélkül lenne.