A Spielberg-mozi se nyomta le Katniss forradalmát

Az éhezők, a viadal, a poszáta égisze alatti lázongás perpill még egy Tom Hanks főszereplésével készült Spielberg-mozinál is népszerűbb.

Két és fél hét alatt közel 180 ezren ültekbe Magyarországon Az éhezők viadala befejező részére – az elkönyvelt több mint 150 milliós bevétellel így a franchise negyedik része vezeti a jelenlegi mozis nézettségi toplistát.
 
 
Steven Spielberg legújabb rendezése, a Tom Hanks főszereplésével forgatott Kémek hídja áll a második, a 007 Spectre – A fantom visszatér című új Bond-film a harmadik helyen. Előbbire csütörtöki premierje óta csaknem 30 ezren, utóbbira a bemutatója óta eltelt több mint 4 hétben már 230 ezernél is többen váltottak jegyet.
 
A negyedik, ötödik és hatodik helyen A kis herceg, a Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó és a Blinky Bill – A film állnak. A fekete mise című Johnny Depp-mozi a hetedik helyre csúszott; a premierje óta eltelt 3 és fél hétben 30 ezer, Depp nagy visszatérésére kíváncsi mozilátogató hagyott ott 11 és fél millió forintot a kasszáknál.
 
 
A nyolcadik és kilencedik helyet most A kezdő és Az utolsó boszorkányvadász foglalja el, a Mentőexpedíció pedig, bár több mint 9 hete van műsoron, még mindig szerepel a tizes toplistában, igaz, már csak sereghajtóként. Eddig összesen közel 300 ezren látták és 6 és fél millió forintot költöttek rá a hazai mozizók. Közben debütált a legújabb magyar film, Az éjszakám a nappalod című feketekomédia is, amire eddig 1600-an majdnem 2 millió forint értékben váltottak jegyet.