Bekiabálás és hazaárulózás a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán

Bekiabálás és hazaárulózás a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán

A Telex tudósítása szerint már az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás.

Az eseményt egy 160 ülőhelyes terembe hívták össze, de az érdeklődés akkora volt, hogy több mint kétszázan zsúfolódtak be a helyiségbe. Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták.

A tiltakozók leginkább abban kételkednek, biztosan betartja-e majd a CATL az iparbiztonsági és katasztrófavédelmi szabályokat, ha a gödi Samsung következetesen nem tartja be azokat. A történtekről délután részletes riportban számolunk be.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/FrrCjXx_dwg.jpg?itok=P7b1EWq3","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=FrrCjXx_dwg&t=56s&ab_channel=Telex%E2%80%A4hu","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}