Alig több mint 3000 forintért cserébe bombát vihetünk egy egyiptomi gépre?!

A rosszul fizetett rendőrök rendszeresen felajánlják, hogy kenőpénz ellenében kikerülhetik a személyi és a poggyászellenőrzést.

A sarm-es-sejki repülőtéren már régóta hiányos a biztonsági ellenőrzés, ami főképp azt jelenti, hogy gyakran nem működik a csomagokat átvilágító berendezés, valamint hogy felületes a gépek üzemanyaggal és az utasoknak felszolgálandó élelemmel való feltöltésének ellenőrzése - hivatkozik az Index az AP hírügynökségre.
 
Az AP-nek nyilatkozó tisztségviselők elmondták, hogy például az átvilágító berendezés hibáját többször is jelentették feletteseiknek, de a gépet azóta sem cserélték ki. Ezenkívül a berendezést kezelő, rosszul fizetett rendőrök rendszeresen felajánlják az utasoknak, hogy kenőpénz ellenében kikerülhetik a személyi és a poggyászellenőrzést.
 
Meg nem tudnám mondani,

hányszor találkoztam olyan poggyásszal, amely tele volt kábítószerrel vagy fegyverrel, és tulajdonosuk 10 eurót vagy más hasonló összeget fizetett azért, hogy a bőrönd ne akadjon fent az ellenőrzésen

– mondta az egyik alkalmazott, aki a poggyászokat kezeli.
 
Egyikük elmondta, hogy látta már többször azt is, amint kihúzták a hálózati aljzatból a berendezés csatlakozóját energiatakarékosság céljából. Egy másik tisztségviselő elmondta, hogy a kezelő személyzet mindig gondoskodik a szkenner működéséről, amikor nemzetközi szakértők ellenőrzik a biztonságot.