Ököllel írt sorok: "nem süllyednék le Ambrózy szintjére"

Ököllel írt sorok: "nem süllyednék le Ambrózy szintjére"

Ahogy korábban írtunk róla: A Magyar Hang szúrta ki, hogy Ambrózy Áron kormánypárti újságíró (Pesti Srácok), aki jobbára antiszemita és gyűlöletkeltő megnyilvánulásokkal hívja fel magára a figyelmet, egy azóta már törölt Facebook-bejegyzésében arról értekezik, hogy több országgyűlési képviselőt is megverne, ha azok nem rendelkeznének mentelmi joggal, és kiesnének a parlamentből.  

Az egyik közülük Brenner Koloman, a parlament alelnökének frissen megválasztott jobbikos képviselő, akit egyébként csak "Bráner Kolompárként" és "vágyosztrák seggfejként" emleget. A másik "megfenyegetett politikus" az LMP országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, akit  "Horogkeresztes Lóránd"-nak nevezett. 

Mielőtt arról értekezünk, hogy micsoda bátor és férfias kiállás a gép előtt és a billentyűzetet verve mocskolódó dolgokat írni, emlékezzünk vissza arra a napra, amikor Varga István egykori fideszes országgyűlési képviselő, a KESMA egykori kuratóriumi elnöke azt mondta, hogy 

"igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok."

Varga István nem tévedett, ugyanis az Ambrózy Áron nevezetű újságíró ismét bebizonyította, hogy miért a Fidesz legnagyobb ellensége a saját háztáji médiája. 

Ambrózy nem először mutatott be színvonaltalan szájkaratét. 2019 januárjában az ECHO TV egyik műsorában Megadja Gáborral együtt Jakab Péter nevével viccelődtek (mint az óvodában - szerk.). A televízió végül elnézést kért a Jobbik elnökétől és azt írták, a jövőben nem hívják meg ezeket a vendégeket műsoraikba.

Jákobnak nevezték Jakab Pétert az ECHO Tv-ben

A műsorban Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét, az Echo TV Keménymag című műsor január elsejei adásában. "...Vona Gabi azért valamennyire karakter volt. Tehát most jött helyette ez a Jákob Péter, meg ezek a teljes iszonyú nímandok" A képviselő saját facebook-oldalán írt az esetről.

Nem sokkal később, arról is tanúbizonyságot tett, hogy a történelem sem tartozik az erősségei közé. 2020 januárjában Megadja Gábor lapigazgató mellett Takács Áron, valamint a Pesti Srácok két munkatársa Vésey Kovács László és persze Ambrózy Áron ült beszélgetőasztalhoz.

Sikerült is összehozni egy olyan adást január 19-re, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjára, amiben a németség likvidálásával viccelődtek.

Ambrózy vetette fel Ilja Ehrenburg egykori mondatait – őt tévesen a Pravda egykori főszerkesztőjének nevezve - miszerint

„ha nem öltél meg legalább egy németet, már elvesztegetted azt a napot.”

Ambrózy kommentárjára, miszerint Ehrenburg nemcsak arra buzdított, hogy tartsanak ki és foglalják el Berlint, hanem öljék meg az összes németet, aki szembejön, Vésey Kovács közbeszúrta, hogy „Sziléziában egész jól sikerült nekik.” Ambrózy szerint viszont Berija ezt leállíttatta, mert „mégsem kéne az összes németet eltüntetni a Föld színéről.”

A németek likvidálásán viccelődtek a NER megmondóemberei a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján

Újabb fantasztikus műsorral jelentkezett a NER. Ha valakinek nem volt még elég a Bayer show, a Sajtóklub, a Troll vagy esetleg a Keménymag színvonalából, akkor annak megérkezett a Gumiszoba, amiben helyet kapott az utóbbi műsor két megmondóembere, akiket tavaly tavasszal Jakab Péter lejákobozása miatt vett le az Echo TV a képernyőről.

Megkerestük a parlament alelnökét, Brenner Kolomant is, aki azt mondta, hogy nem szeretné kommentálni az esetet, ugyanis nem kíván lesüllyedni erre a szintre. Hozzátette: nagyon sajnálja, hogy manapság a politikai közbeszéd színvonala ilyen mélyen van. 

"Sajnos láthattuk, hogy milyen támadásokat képesek indítani az ellenzéki képviselők ellen. A 2018-as kampány során a Jobbiknak számtalan támadást kellett elviselnie." 

A Nemzetbiztonsági bizottság elnökét, Stummer Jánost is kerestük, aki elmondta, hogy elsősorban azt várná a Pesti Srácok szerkesztőségétől, hogyha egy kicsit számít az a hivatás, amit végeznek, akkor határolódjanak el Ambrózy Áron kijelentéseitől és szeretné, ha nyilvánosan is bocsánatot kérnének Brenner Kolomantól és Keresztes László Lóránttól. 

Véleménye szerint elvárható lenne az is, hogy az Országgyűlés elnöke, Kövér László egy nyilatkozatban ítélje el azt, hogy a parlament alelnökét, aki egyben közjogi méltóság is, ennyire nyilvánosan pocskondiázza egy magát újságírónak nevező személy. 

"Elvárható lenne, hogy Kövér László, mint házelnök megvédje az inzultustól az országgyűlés alelnökét, függetlenül attól, hogy melyik pártból érkezik. Ugyanis ilyenkor nemcsak az alelnököt védi, hanem az alelnöki tisztséget és a hivatalt is"

- emelte ki Stummer János.