Amikor a Meg Nem Nevezett Politikus 1. felszólította Meg Nem Nevezett Magyar Politikus 2-t,

hogy ajándékozza a mentőknek helikopterét. Avagy tudják ki volt a helikopterügyi miniszter, és ki nevezte így el?

Ne aggódjon a sokak által nyájasnak hívott olvasó, máris feloldjuk a fenti zagyvaságnak tűnő, ám az átlag magyar politikus vázszerkezetének flexibilitására utaló címet és bevezetőt.

Szerkesztőségünk ugyanis  szinte egy emberként kuncogott fel roppant gonoszan, amikor a kolléga beállított egy 2005-ös cikkel, amiben volt egy helikoptert vezető miniszter, egy őt felszólító, javasló és buzdító ellenzéki párt, no meg egy nagy adag botrány.

A magyar közélet leszállópályáján forgószelet okozó helikoptert akkor Kóka János, az SZDSZ egykori közlekedési minisztere (mostanában mint Szijjártó Péter nyitási politikájának rendszeres légikísérője), a nagy vasútbezáró vezette és tette földre időnként, amire aztán az akkor még nagyon plebejus (önmaga meghatározásában legalábbis) Fidesz le is csapott, és próbálta meg a földön tartani, vezetőjével együtt.

Mindez még 2005 tavaszán történt, amikor a Fidesz "arra buzdította Kóka János gazdasági minisztert, hogy ajándékozza a mentőszolgálatnak saját helikopterét". Az akkor ellenzéki Fidesz szerint ezt már csak azért is meg kellene (kellett volna) tennie, mert a szocialista pártelnök elismerte: több mentőhelikopterre és mentőállomásra volna szükség.



A magyar egészségügy iránti feltétlen és folyamatos aggódásáról híres Fidesz akkoriban úgy repült rá a helikoptergate-re, mint a Habony-média a bukott népszavazás utáni bűnbakképzésre, így például nem sokkal korábban maga Rogán Antal - akkoriban mint kampányfőnök - vádolta meg Kókát azzal, hogy a miniszter "leszólt" Polgári Légiközlekedési Hatóságnak: a Hírtv ne készíthessen légi feltételeket a korábbi Fidesz-nagygyűlésről, mert így azt hazudhatják a "hozzájuk hű médiában", hogy csak alig pár ezren voltak kíváncsiak Orbán Viktorra. Rogán ekkor nevezte el Kóka Jánost helikopterügyi miniszternek is.

Mint látható, akkoriban még a Fideszt is zavarta, ha

  • egy miniszter befolyásolni igyekszik egy hatóságot,
  • a média eltorzítja az igazságot.

Ma már persze másvalaki ül a kormányrúdnál és a pilótafülkében, de ettől még nem változott semmi.

Rogánék helikopterrel mentek lagziba, Kis Grófo igazi bulibárónak nevezte

A nívós hétvégi utazást azért választotta a Rogán-család, mert hivatalosak voltak a TV2-től az RTL Klubhoz igazolt Szabó Zsófia és vagyonos vőlegénye esküvőjére.Az ilyen helikopteres utazások óránként negyedmillió forintba kerülnek.A lap először Rogán Antalt kereste meg az ügyben, de a politikus mindent tagadott, továbbá szokásához híven perrel fenyegetőzött.