Újabb bravúr: Romániában terjeszkedik a Tiborcz-féle Gránit Bank

Újabb bravúr: Romániában terjeszkedik a Tiborcz-féle Gránit Bank

Az Orbán Viktor vejének érdekeltségébe tartozó pénzintézet külföldön először a román piacra tör be digitális szolgáltatásával.

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a NER-es pénzintézet.

A miniszterelnök vejének bankja egyébként már nem először tudott bravúrosan szintet lépni, a nyolcadik legnagyobb bankká nőtte ki magát 1200 milliárd forintos mérlegfőösszeggel.

A szolgáltatás indításához szükséges központi banki regisztrációt a Tiborcz István érdekeltségét képező Gránit Bank mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Román Nemzeti Bank részéről megkapta.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a cross border szolgáltatás indítását a Gránit Bank dinamikusan növekvő hazai piaci jelenléte teszi lehetővé, amelynek eredményeképpen a napokban megnyílt a 200 ezredik ügyfélszámlájuk is Magyarországon.

"A Gránit Bankcsoport az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan növekedett, ennek köszönhetően olyan stabil alapokkal rendelkezik, amelyekre építve immáron külföldön is meg tud jelenni határon átnyúló szolgáltatóként. Mindezt nagyban megkönnyíti a digitális bankoláshoz fejlesztett applikáció, amely lehetővé teszi az innovatív, rugalmas szolgáltatások külföldi bevezetését, elsőként Romániában" - idézték a közleményben Hegedüs Évát, a bank elnök-vezérigazgatóját.

Mindemellett azt ígérték, hogy az Orbán Viktor vejéhez tartozó Gránit Bank különleges promóciós ajánlattal és kampánnyal készül a piacra lépésre Romániában.

Az utóbbi időszakban az a hír is napvilágot látott, hogy Tiborcz István Gránit Bankja, a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank és az OTP működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot, és az erről szóló közbeszerzést a Vodafone állami felvásárlását meghitelező Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg.

(Címlapkép: Tiborcz István - Facebook)