Andy Vajna megveszi a TV2-t, majd véletlenül újabb kedvezményt kap az államtól a kaszinóira :)

Nyilván csak véletlen, hogy a kaszinókirály pont most kaphat újabb kedvezményt.

A kormány javaslata alapján úgy módosítanák a szerencsejáték-törvényt, hogy több pénz maradjon Andy Vajna zsebében – erről beszélt Volner János, a nemzeti párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a jelentős megtakarítással járó módosításnak köze lehet ahhoz, hogy a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos megvásárolja a TV2 csatornát, így abból kormánybarát-médiumot formálhat.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy adómentessé válik az online kaszinókból származó jövedelem, és mivel Andy Vajna a nyertese a kaszinók koncessziós jogának, így ennek egyértelműen ő a haszonélvezője.

Volner János emlékeztetett, hogy míg a kisvállalkozóknak az online pénztárgépek darabja után 150 ezer forintos díjat kellett fizetniük, addig a feketegazdasággal és a bűncselekményekkel szorosabb kapcsolatban álló szerencsejáték-ágazat szereplői ez alól kivételt jelentenek. A kaszinókban ugyanis nem kell az adóhatóság felé online jelenteni a bevételeket, így azok mértéke ismeretlen maradhat. A nyeremények utáni adót a kaszinók esetében szintén eltörölték.

Nem lehet szakmai érvekkel megmagyarázni, hogy miért marad el az online pénztárgépek bevezetése ezen a területen – fogalmazott.

Az alelnök úgy vélte, így lényegében „Andy Vajna becsületességére van bízva” az, hogy mennyi jövedelmet vall be a kaszinók után, miközben uniós felmérések szerint az ország lakosságának 31,5 százaléka szegénységben él.

Volner János megjegyezte: elképzelhető, hogy az állam a kaszinók bevételének növelésével kívánja kifizetni Vajnának a TV2-t, így növelve befolyását a médiában.