Legyen bármilyen megalázó és nevetséges is az ápolási díj, legalább kormány roppant elégedett magával

Avagy, ha nem tudod megmagyarázni a kudarcot, add el sikerként.

Ungár Péter kitartóan ostromolja a tekintetes minisztériumot az otthonápolók ügyében. Az LMP képviselője júliusban írt Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek

"Mit gondol az EMMI, tényleg Soros ügynökök eszközei az otthonápolók?"

- címmel.

A politikus írásbeli kérdésében emlékeztetett a korábbi válaszukra is, amelyben azt írják: "a családtagjaikat gondozó, ápoló hozzátartozók támogatása a Kormány számára fontos, ezért az utóbbi években számos olyan intézkedést hozott, amely az érintett családok szociális biztonságának erősítését szolgálta". 

Nyilván ezt az erősítést szolgálja az is, hogy nem hajlandóak elismerni az otthonápolást munkának, a megalázó és nevetséges támogatásról már nem is beszélve.

Hogy érezzék a törődést, a Fidesz még rájuk is eresztette harci kutyáit, akik minden elképzelhető határt átlépve kezdtek rá a szokásos sorosozásra:

Az Emmi az otthonápolók helyett az őket gyalázó fideszes propagandista körét támogatja milliókkal

Vérlázító írásban gyalázza az otthonápolásra kényszerülő szerencsétlen sorsú embereket a pestisracok.hu nevű orbánista propaganda-weboldal egyik írója, bizonyos Füssy Angéla. A Soros-ösztöndíjas Orbán Viktort istenítő weblap szerzője jó bolsevik módjára leplezi le az otthonápolókat mint a Soros-hálózat reakciósait. Nem linkeljük, hiszen mindenkinek ökölbe szorul még a talpa is, amikor ilyen, a hétmilliárdos luxusyacht és a Louis Vuitton-táskák kényelméből érkező fideszes agyfaszt olvas.

Szerencsére nemzetünk kormánya még a legnagyobb hőség és uborkaszezon közepette is bírja a tempót, így Ungár Péter kérdésére sem fagyott le az évek óta megbízhatóan működő Fidesz-közlemény generátor.

Válaszukból kiderült, hogy 

- nekik nagyon fontos az családtagjaikat gondozók és ápolók
- ezért vizsgálják az erőfeszítéseik elismerésére szolgáló intézkedések lehetőségét
- széles körű egyeztetéseket kívánnak folytatni 
- minél több szervezet álláspontját meg kívánja ismerni

A tömény mellébeszélés után pedig megtudtuk, hogy a kormány már eddig is számos intézkedést hozott az érdekükben, így

- ápolási díj alapösszegét 28 500 forintról 32 600 forintra 
- az emelt összegű ellátást 37 050 forintról 48 900 forintra emelték.
- Sőt, hogy ez ne legyen elég, 2010 és 2018 között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt a
legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozóknak járó juttatás.

Ha esetleg valaki még kukacoskodna a krőzusi összegek láttán, annak itt egy végső érv:

az ápolási díj folyósításának ideje alatt az ápoló egészségügyi szolgáltatásra jogosult, sőt, a nyugdíjkorhatárt elérve pedig az ápolási díj folyósítási időtartamát szolgálati időként veszik számításba.

Magyarul a családbarát kormányunk amellett, hogy nem hajlandó munkaként elismerni az otthonápolást és megalázó juttatást biztosít számukra, úgy tesz, mintha óriási kegy lenne a számukra biztosított nyugdíj.